Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβεβαίωσε ότι συνελήφθη στη Νότια Αφρική ο Ντόμπροσλαβ Γκάβριτς, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη, Ζέλικο Ραζνάτοβιτς - «Αρκάν». Ο κ. Ντάτσιτς σε δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug τόνισε ότι ο Γκάβριτς συνελήφθη στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης και ότι θα εκδοθεί στη Σερβία.

Ο Ντόμπροσλαβ Γκάβριτς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 30 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Ζέλικο Ραζνάτοβιτς και πριν από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας είχε κατορθώσει να διαφύγει από τη Σερβία.

Στη Νότια Αφρική εισήλθε το 2007 χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού τύπου ο Ντόμπροσλαβ Γκάβριτς κρυβόταν στη Νότια Αφρική ως Σάσα Κοβάτσεβιτς. Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας για τη δολοφονία ενός άνδρα που είχε διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα στο Κέιπ Τάουν.

Ο Ζέλικο Ραζνάτοβιτς- «Αρκάν» κατηγορούμενος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη 1992 - 1995, δολοφονήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 2000 σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βελιγραδίου.

Ο Γκάβριτς και ο βοηθός του Μίλαν Τζούριτσιτς συνελήφθησαν το 2001 και τον Οκτώβριο του 2006 καταδικάστηκαν σε 30 και 35 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Αρκάν. Ο τρίτος κατηγορούμενος για το έγκλημα, Ντράγκαν Νίκολιτς καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη.