Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επέδραμε νωρίς το πρωί εναντίον «τρομοκρατικών» στόχων στον κεντρικό και τον βόρειο τομέα της Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά την εκτόξευση τριών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. «Αεροπλάνα της ισραηλινής αεροπορίας έπληξαν κέντρο τρομοκρατικής δραστηριότητας στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς και μία υπόγεια σήραγγα στον βόρειο τομέα...Αυτοί οι στόχοι επλήγησαν σε απάντηση της εκτόξευσης ρουκετών χθες εναντίον του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

«Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εξερράγησαν σε αγρό, στην περιοχή του Εσκολ», είχε ανακοινώσει χθες το βράδυ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα, ούτε προκλήθηκαν ζημίες.

Χθες το πρωί, μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας έπεσε στο νότιο Ισραήλ, στην περιοχή Σααρ Χανεγκέβ, χωρίς να εκραγεί, σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Η εκτόξευση των τριών ρουκετών ακολούθησε δύο επιδρομές της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας την Τρίτη, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και είκοσι τραυματίσθηκαν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μετά τις δύο επιδρομές της Τρίτης ότι στόχος των επιδρομών αυτών ήταν μέλη ένοπλου δικτύου στο οποίο συμμετέχουν Παλαιστίνιοι και Αιγύπτιοι.