Ο τελευταίος δικτάτορας της Αργεντινής, Ρεϊνάλδο Μπινιόνε, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, καταδικάστηκε εκ νέου σήμερα σε κάθειρξη 15 ετών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκειας της δικτατορίας του 1976-83. «Το δεύτερο ομοσπονδιακό δικαστήριο καταδίκασε τον Μπινιόνε σε κάθειρξη 15 ετών για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το πρώτο σώμα στρατού» στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Πληροφόρησης Δικαιοσύνης.

Η δίκη αυτή αφορούσε τις φυλακίσεις ατόμων, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη, στο κέντρο κράτησης που είχε δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Ποσάδας. 

Ο αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας Ιπόλιτο Μαριάνι και ο πρώην φύλακας του νοσοκομείου Λουίς Μουίνια, καταδικάστηκαν επίσης σε κάθειρξη 8 και 12 ετών αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, οι σοροί των περισσότερων από τους οποίους δεν βρέθηκαν ποτέ, πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Ο Μπινιόνε, που σήμερα είναι 85 ετών, ήταν ο τελευταίος δικτάτορας της Αργεντινής (1982-3)
και μετά την ήττα από τη Βρετανία στον πόλεμο των Φόκλαντ παρέδωσε την εξουσία στον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο, τον Ραούλ Αλφονσίν, το 1983.