Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κοντά σε ένα τζαμί στην πόλη Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας. «Μετά την έκρηξη επικράτησε σύγχυση. Όταν κατακάθισε η σκόνη, είδα τέσσερις νεκρούς. Είχαν τοποθετήσει τα πτώματα σε ένα όχημα», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη, όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Είναι αλήθεια ότι έγινε μια έκρηξη κοντά στην αγορά την ώρα που οι άνθρωποι έβγαιναν από το τζαμί. Δεν έχουμε ακόμη λεπτομέρειες», είπε.

Από τις επιθέσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, κυρίως εναντίον εκκλησιών, σε διάφορες πόλεις της Νιγηρίας, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Την ευθύνη για τις επιθέσεις έχει αναλάβει η Μπόκο Χαράμ.

Το γεγονός ότι οι εκκλησίες έγιναν στόχος ανήμερα τα Χριστούγεννα εντείνει τους φόβους για κλιμάκωση της βίας μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων στη Νιγηρία.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε κορανικό σχολείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άτομα, εκ των οποίων τα έξι παιδιά.


Μέλη της χριστιανικής κοινότητας της χώρας προειδοποίησαν ότι οι χριστιανοί θα αναλάβουν μόνοι τους να αμυνθούν στην περίπτωση νέων επιθέσεων.