Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο χθες στην Κουέτα, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν και το Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.
Άλλα επτά πτώματα ανακαλύφθηκαν στο σημείο της έκρηξης του παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από την κατοικία του γιου ενός πρώην ομοσπονδιακού υπουργού του Πακιστάν, του Νάσιρ Μενγκάλ. Ο προηγούμενος απολογισμός ήταν οκτώ νεκροί και 18 τραυματίες.

"Ο απολογισμός έχει φθάσει τώρα τους 15 θανάτους. Άλλα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν μέσα στα ερείπια σήμερα και τα υπόλοιπα ανασύρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Ναζίρ Αχμάντ Κουρντ. Περίπου σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν και δέκα βγήκαν από το νοσοκομείο.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, με ένα τηλεφώνημα σε δημοσιογράφους στην Κουέτα, ο εκπρόσωπος του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν, Μιράκ Μπαλούχ, ο οποίος έκανε λόγο για "επίθεση αυτοκτονίας για να δοθεί ένα μάθημα στους προδότες".

Οι αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες στο Μπαλουτσιστάν με ένα αντάρτικο κίνημα που διεκδικεί την αυτοδιάθεση.

Εξάλλου, βομβιστική επίθεση προκάλεσε σήμερα το θάνατο δύο πακιστανών στρατιωτών οι οποίοι επέβαιναν σε ένα στρατιωτικό όχημα στο Βόρειο Ουαζαριστάν (βορειοδυτικό Πακιστάν), κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε πηγή ασφαλείας.