Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, νεότερος γιος και προαλειφόμενος ως διάδοχος του θανόντος ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ιλ, διορίστηκε επίσημα επικεφαλής του στρατού.
Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο διορισμός επικυρώθηκε σε συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών την Παρασκευή.

Το KCNA ανέφερε ότι τα μέλη του ΠΓ «διακήρυξαν ότι ο αγαπητός ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργατών της Κορέας, ανέλαβε την ανώτατη ηγεσία του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού», όπως όριζε διαθήκη που άφησε ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ την 8η Οκτωβρίου.

Μετά το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, σε ηλικία 69 ετών, τα βορειοκορεάτικα ΜΜΕ αποκαλούν τον νεότερο Κιμ, που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 30 του χρόνια, «ανώτατο διοικητή». Η ανακοίνωση της απόφασης του ΠΓ σηματοδοτεί την επίσημη ανάληψη από τον νεότερο Κιμ της διοίκησης ενός από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.

Ο Κιμ είχε προαχθεί σε στρατηγό με τέσσερα αστέρια και είχε διοριστεί αντιπρόεδρος της κεντρικής στρατιωτικής επιτροπής του κόμματος από τον πατέρα του στα τέλη του 2010.