Άνδρες της αστυνομίας της Κολομβίας σκότωσαν τον επικεφαλής ενός ισχυρού καρτέλ των ναρκωτικών ο οποίος προμήθευε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνη στις μεξικανικές συμμορίες, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές χθες. Η αστυνομία σκότωσε το Χουάν ντε Διός Ούσουγα, επικεφαλής της συμμορίας των Ουραμπένιος, στη βορειοδυτική επαρχία Τσόκο, κοντά στα σύνορα με τον Παναμά.

Ο Ούσουγα είχε επικηρυχθεί για 2,5 εκατ. δολάρια και κατεζητείτο από τις αρχές των ΗΠΑ για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

«Η αστυνομία εξόντωσε στην Τσόκο τον Ούσουγα, επικεφαλής των Ουραμπένιος και συνέλαβε πολλούς συνεργούς του. Τι ωραία αρχή στη χρονιά», ανέφερε ο πρόεδρος της Κολομβίας σε μήνυμά του μέσω Twitter.

Οι Ουραμπένιος είναι μια από τις ισχυρότερες συμμορίες στην Κολομβία, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς κοκαΐνης παγκοσμίως. Πολλές συμμορίες αποτελούνται από πρώην ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς και τα καρτέλ έχουν μετατραπεί ξανά σε μια σοβαρή απειλή για τη χώρα των 46 εκατ. κατοίκων.

Το Νοέμβριο, η Κολομβία και η Βενεζουέλα είχαν ανακοινώσει τη σύλληψη άλλου ενός από τους πιο καταζητούμενους λαθρέμπορους ναρκωτικών, του επικεφαλής μιας ακόμα ισχυρής κολομβιάνικης συμμορίας, των Παΐσας.