Γαλλία: Συμπλήρωμα για καύσιμα περιείχαν τα εμφυτεύματα στήθους της PIP


Ένα συμπλήρωμα για καύσιμα περιλαμβανόταν στη γέλη των ελαττωματικών εμφυτευμάτων στήθους της γαλλικής εταιρείας PIP, τα οποία βρίσκονται στην καρδιά ενός υγειονομικού σκανδάλου με παγκόσμιες διαστάσεις, αποκάλυψε σήμερα ο ραδιοσταθμός RTL. Σύμφωνα με το ραδιοσταθμό, τα εμφυτεύματα περιείχαν ένα μίγμα προϊόντων που είχαν παραγελθεί από μεγάλους ομίλους βιομηχανικής χημείας και τα οποία ουδέποτε είχαν ελεγχθεί κλινικά όσον αφορά το κατά πόσο είναι βλαβερά για τον οργανισμό.

Ανάμεσά τους ήταν ένα συμπλήρωμα για καύσιμα, το Baysilone, καθώς και το Silopren και το Rhodorsil, που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία του καουτσούκ. Πρόκειται για προϊόντα τα οποία ευθύνονται για τη ρήξη των εμφυτευμάτων. 

«Σύμφωνα με την AFSSAPS (τη Γαλλική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας των Προϊόντων Υγείας), ήταν γνωστό πως επρόκειτο για μια ακατάλληλη γέλη, που χρησιμοποιούνταν μάλλον στα τρόφιμα και την πληροφορική», δήλωσε ο ιατρικός σύμβουλος μιας ένωσης γυναικών που φέρουν εμφυτεύματα της PIP, ο Ντομινίκ-Μισέλ Κουρτουά.


«Δεν μπορούσε όμως κανείς να σκεφτεί ότι η γέλη μπορεί να περιείχε ένα συμπλήρωμα για καύσιμα», πρόσθεσε. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο