Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος έχει ζητήσει συγγνώμη επειδή απέκρυψε δάνεια με χαμηλό επιτόκιο που έλαβε για να αγοράσει ένα σπίτι, αντιμετωπίζει σήμερα κατηγορίες ότι άσκησε πίεση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας για να μην δημοσιοποίησει την υπόθεση. Ο Βουλφ είχε αφήσει πριν από τρεις εβδομάδες φωνητικό μήνυμα στον διευθυντή της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας "Bild" προειδοποιώντας ότι η δημοσίευση της ιστορίας για το δάνειο θα τους έβαζε σε πόλεμο.

Σύμφωνα με την "Suddeutsche Zeitung", ο Βουλφ είχε απειλήσει πριν αποκαλύφθεί η ιστορία ότι θα προσέφευγε στην αστυνομία εναντίον δημοσιογράφων της "Bild", αν υπερέβαιναν το νόμο κατά την έρευνά τους.

Η εφημερίδα "FAZ" έγραψε ότι ο Βουλφ, ενώ πραγματοποιούσε περιοδεία στον Κόλπο, στις 12 Δεκεμβρίου, τηλεφώνησε στον διευθυντή της "Bild" Κάι Ντίκμαν από το Κουβέιτ και του άφησε ένα μήνυμα.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα ο Βουλφ φέρεται ότι κατηγορεί πως η "Bild" σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια "απίστευτη" ιστορία για τον ίδιο και ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια "τελική ρήξη", λέει ότι του γίνεται "πόλεμος" και προσθέτει πως η εφημερίδα "διέβη τον Ρουβίκωνα".

Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία Axel Springer που εκδίδει την "Bild".

Τον περασμένο μήνα ο Βουλφ ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν είχε αποκαλύψει ένα δάνειο που πήρε από τη σύζυγο ενός πλούσιου φίλου την εποχή που ήταν πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας. Τα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως ακολούθησε ένα τραπεζικό δάνειο, το οποίο χορηγήθηκε στον Βουλφ με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο.