Μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί στις έρευνες για το παράνομο εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, σύμφωνα με τον αρμόδιο για εγκλήματα πολέμου εισαγγελέα της Σερβίας Βλαντίμιρ Βούκσεβιτς. Ο Σέρβος εισαγγελέας δήλωσε στην εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου ότι το γραφείου του είχε πολλές επαφές με ανθρώπους, που διαθέτουν πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Εργαζόμαστε στη Σερβία και το εξωτερικό. Αναμένουμε το τελικό νομικό πλαίσιο καθώς και να δούμε εάν θα μιλήσουμε μόνο στη EULEX ή και σ' αυτούς και στα μέλη των Ηνωμένων Εθνών» σημείωσε ο κ. Βούκσεβιτς, σύμφωνα με τον οποίο θα ήταν καλύτερα εάν ένα μέλος του ΟΗΕ συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.

Ο Σέρβος εισαγγελέας αναφέρθηκε, επίσης, στην υπόθεση του δικτύου των ανθρώπων που βοηθούσαν τον πρώην διοικητή των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς να κρύβεται, σημειώνοντας ότι έχουν συγκεντρωθεί κάποια στοιχεία κα η έρευνα συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, έχουν προσαχθεί σε ανάκριση 14 μέλη του Στρατού, ενώ ερευνάται ο ρόλος και η δράση άλλων 11 ατόμων.