Βιετνάμ: Συνέλαβαν δημοσιογράφο που αποκάλυψε υπόθεση διαφθοράς στην αστυνομία


Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε έναν δημοσιογράφο ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες περί δωροδοκίας έπειτα από τις αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος περί διαφθοράς στην αστυνομία, ανέφεραν δημοσιεύματα την Τρίτη. Ο Χοάνγκ Χουόνγκ, 39 ετών, συνελήφθη την Δευτέρα στην πόλη Χο Τσι Μινχ, ανέφερε η εφημερίδα Τανχ Νιεν.

Ο Χουόνγκ δημοσίευσε πέρυσι μια σειρά άρθρων στην εφημερίδα Τουόι Τρε στα οποία αποκάλυπτε ότι στελέχη της τροχαίας δέχονταν δωροδοκίες για να παραβλέπει παραβάσεις.

Ο δημοσιογράφος παρέστησε ότι ήταν ένας παραβάτης του οποίου η μοτοσικλέτα είχε κατασχεθεί κι έδωσε 15 εκατομμύρια Ντονγκ (715 δολάρια) μέσω ενός μεσολαβητή σε έναν πρώην αστυνομικό για να του επιστραφεί το όχημα.

Ο Χουόνγκ αποκάλυψε στην συνέχεια την υπόθεση δωροδοκίας στην εφημερίδα και η αποκάλυψη προκάλεσε κοινωνική οργή για την διαφθορά στην αστυνομία.

Ο Χουόνγκ «δεν είχε κίνητρο να διαπράξει» δωροδοκώντας τον πρώην αστυνομικό, δήλωσε ο δικηγόρος Βού Λόι στην κυβερνητική εφημερίδα Αν Νινχ Θου Ντο.

Ο κατηγορούμενος ενεπλάκη στον «πόλεμο κατά της διαφθοράς» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ένας άλλος δικηγόρος, ο Τρινχ Αν Ντουνγκ, δήλωσε ότι ο Χουόνγκ «πρέπει να επαινεθεί ως ένα καλό παράδειγμα στον πόλεμο κατά της διαφθοράς».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο