Λίγους μήνες μετά από τις αναφορές για μαζικούς θανάτους ζώων σε διάφορα μέρη του κόσμου που αποδόθηκαν σε κεραυνούς, πυροτεχνήματα, εγκληματικές ενέργειες, την κλιματική αλλαγή, την... επικείμενη συντέλεια του κόσμου με βάση τις προφητείες των Μάγια κ.ο.κ., ένα νέο μυστήριο απασχολεί αυτή τη φορά τους Νορβηγούς: σε ακτή του νορβηγικού βορρά ξεβράστηκαν χιλιάδες ρέγγες. Όλα άρχισαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένας ντόπιος που έβγαζε βόλτα το σκύλο του είδε ότι η παραλία του Κβένες στη Νορντρέισα είχε καλυφθεί με πάνω από 20 τόνους νεκρών ψαριών. Αδυνατώντας να δώσουν μια εξήγηση, επιστήμονες είπαν ότι για να γίνουν γνωστά τα αίτια του φαινομένου, θα έπρεπε να προηγηθούν εργαστηριακές αναλύσεις. Τους ντόπιους, από την άλλη, προβλημάτιζε κάτι πιο επείγον: πώς θα καθάριζαν την παραλία προτού οι ρέγγες αποσυντεθούν. Οι φόβοι τους δεν πρόλαβαν να επαληθευτούν, αφού τα ψάρια εξαφανίστηκαν όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν, έχοντας πιθανότατα παρασυρθεί από τα κύματα.

«Έχουμε δει και στο παρελθόν να ξεβράζονται ρέγγες, αλλά ποτέ τόσες πολλές», λέει ο βιολόγος Όλε Κρίστιαν Μπεργκ από το Πανεπιστήμιο του Τρόντχαϊμ. Ένα πιθανό σενάριο, κατά τον ίδιο, είναι οι ρέγγες να παγιδεύτηκαν στα νερά της παλίρροιας καταδιωκόμενα από ψάρια - θηρευτές.

Μια άλλη θεωρία είναι να ξεβράστηκαν εξαιτίας καταιγίδας που εκδηλώθηκε πρόσφατα ή να «εγκλωβίστηκαν» στα ρηχά και να πέθαναν μαζικά από το γλυκό νερό ενός ποταμού που εκβάλλει στην περιοχή.

Την Κυριακή, 200 κότσυφες έπεσαν μυστηριωδώς από τον ουρανό, σε μια μικρή πόλη στο ’ρκανσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Τοπικοί αξιωματούχοι πιστεύουν τώρα ότι τα πουλιά βρέθηκαν στο στόχαστρο κάποιου ασυνείδητου με πυροτεχνήματα.

Πηγή: naftemporiki.gr