Η Βρετανία αναμένει αυτήν την εβδομάδα τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ασφάλεια των εμφυτευμάτων στήθους, μετά το παγκόσμιο σκάνδαλο με τα προϊόντα της γαλλικής εταιρίας Poly Implant Prothese, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αντριου Λάνσλεϊ. 

Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν απαιτείται η αφαίρεση των εμφυτευμάτων της PIP, αντίθετα με τις γαλλικές αρχές που συνέστησαν στις γυναίκες να τα αφαιρέσουν. 

Ο Λάνσλεϊ τόνισε πως ανησυχεί για την ποιότητα των στοιχείων από τις ιδιωτικές κλινικές και τους προμηθευτές, αλλά πρόσθεσε πως οι ειδικοί θα είναι σε θέση να αποφανθούν στο τέλος της εβδομάδας και να δώσουν μια οριστική απάντηση στις περίπου 40.000 γυναίκες στην Βρετανία που φέρουν τα εμφυτεύματα αυτά.

«Με βάση τις αποδείξεις και τα στοιχεία που έχουν εξετάσει ως τώρα, επιμένουν στο ότι δεν συντρέχει λόγος αφαίρεσης των συγκεκριμένων εμφυτευμάτων γιατί δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία για την ασφάλεια που να δικαιολογεί τον κίνδυνο μιας χειρουργικής επέμβασης», υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι (τα εμφυτεύματα) συνδέονται με τον καρκίνο, τα τεστ τοξικότητας έδειξαν πως το περιεχόμενο του εμφυτεύματος δεν είναι τοξικό», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Η PIP, κάποτε τρίτη μεγαλύτερη εταιρία εμφυτευμάτων στον κόσμο, πτώχευσε το 2010 όταν επίσημη έρευνα έδειξε πως χρησιμοποιούσε φτηνή, μη εγκεκριμένη σιλικόνη σε ορισμένα από τα προϊόντα της.