Η Βρετανία δεν θα δεχθεί να συζητούνται θέματα της ενιαίας αγοράς από οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην της πλήρους σύνθεσης της ΕΕ με τις 27 χώρες μέλη της, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. "Γιατί βρισκόμαστε σε αυτήν την ένωση (Ευρωπαϊκή Ένωση); Βρισκόμαστε επειδή είμαστε ένα εμπορικό έθνος και θέλουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά και να έχουμε λόγο για τους κανόνες της ενιαίας αγοράς", δήλωσε ο Κάμερον στον ραδιοσταθμό Radio 4 του βρετανικού δικτύου BBC.

"Αυτό που δεν μπορεί να γίνει είναι η ενιαία αγορά να συζητείται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί", προσέθεσε.

Η Βρετανία απομονώθηκε το Δεκέμβριο όταν ο Κάμερον αρνήθηκε να συμφωνήσει για μια νέα συνθήκη της ΕΕ που έχει στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ο Κάμερον εξέφρασε εξάλλου την ικανοποίησή του για τη μεγάλη, όπως είπε, πτώση στα μπόνους των τραπεζιτών και άλλων επαγγελματιών, τα οποία είχαν προκαλέσει τη δημόσια οργή την ώρα που η κυβέρνηση προχωρούσε σε μεγάλες περικοπές των δαπανών. 

"Υπήρξε μια μαζική μείωση στο επίπεδο των μπόνους σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρία ή τέσσερα χρόνια (...) και θέλουμε να δούμε να συνεχίζεται η τάση αυτή", κατέληξε.