Εδώ και μέρες το θέμα είναι ένα στη Γερμανία: το πολιτικό μέλλον του Ομοσπονδιακού Προέδρου Κρίστιαν Βουλφ. Στην τηλεοπτική του συνέντευξη προχθές στη δημόσια γερμανική τηλεόραση επιχείρησε να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά δεν τα κατάφερε. Τουλάχιστον αυτό πιστοποιούν οι δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν αργότερα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου γερμανικού καναλιού ARD το 61% αυτών που παρακολούθησαν τη συνέντευξη δεν πείστηκαν και μόνο το 30% είχε θετική γνώμη.

Παρόλα αυτά η πλειονότητα όσων παρακολούθησαν τη συνέντευξη, ένα ποσοστό 60%, είναι της άποψης πως θα πρέπει να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Να υπενθυμίσουμε πως η συνέντευξη προς τους δυο δημοσιογράφους της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, αφορούσε το πως πήρε ιδιωτικό δάνειο από φίλο του επιχειρηματία και αν παρενέβη στην εφημερίδα Bild ώστε να μην δημοσιευθεί αποκαλυπτικό άρθρο για αυτή τη δοσοληψία.

Σε σχέση με τα ποσοστά που καταγράφηκαν μια ημέρα πριν δοθεί η συνέντευξη ο Κρίστιαν Βουλφ δεν κατάφερε και πολλά στο θέμα της αξιοπιστίας. Το 57% πιστεύει μάλιστα πως η συμπεριφορά του Γερμανού Προέδρου είναι ανάρμοστη.

Συνεχίζεται η διαμάχη με την Bild

Η συμμετοχή του κόσμου στην όλη συζήτηση ήταν μεγάλη, αυτό φαίνεται και στο facebook αλλά και στην προσωπική ιστοσελίδα του Κρίστιαν Βουλφ. Οι εννέα στους δέκα πάντως κάνουν επικριτικά σχόλια και μόνον ένας στους δέκα έχει υποστηρικτική διάθεση.

Τα μπλογκ ασχολούνται και αυτά εκτενώς με τη συνέντευξη του Γερμανού προέδρου. Και εδώ πάντως αυτό που κυριαρχεί είναι κριτική για τους χειρισμούς και τη στάση του Κρίστιαν Βουλφ.

Η Τράπεζα BW μάλιστα διέψευσε σήμερα και έναν άλλο ισχυρισμό του Γερμανού προέδρου στην προχθεσινή του συνέντευξη, ότι δηλαδή είχαν συμφωνήσει για ένα μακροχρόνιο δάνειο, και πάλι για τη χρηματοδότηση της ιδιωτικής του κατοικίας, ήδη στα τέλη Νοεμβρίου. Η τράπεζα υποστηρίζει ότι η γραπτή συμφωνία έγινε αργότερα, όταν δηλαδή το θέμα είχε ήδη φθάσει στον τύπο.

Τέλος συνεχίζεται η διαμάχη με την εφημερίδα Bild για το εάν και πότε θα δημοσιοποιηθεί προσωπικό τηλεφωνικό μήνυμα που άφησε ο Κρίστιαν Βουλφ στον αρχισυντάκτη της εφημερίδα Κάι Ντίκμαν. Υπάρχει σαφής διάσταση απόψεων. Το γραφείο της Προεδρίας ισχυρίζεται πως απλά ζητήθηκε μια μέρα παράταση για τη δημοσιοποίηση του επίμαχου άρθρου τον Δεκέμβριο ενώ η Bild δηλώνει πως υπήρξε προσπάθεια το άρθρο να μην δημοσιευθεί.

Πηγή: Deutsche Welle - skai.gr