Το ύποπτο πακέτο που έφτασε σήμερα με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ στο Βερολίνο επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι της ασφάλειας δήλωσαν στην εφημερίδα Μπερλίνερ Μόργκενποστ ότι το πακέτο περιείχε ένα μέχρι στιγμής άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό που θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ το πακέτο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στο ταχυδρομείο και οι αξιωματούχοι κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Το πακέτο έφτασε στην καγκελαρία περίπου στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδας) και ως αποστολέας εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Μέρκελ δεν βρισκόταν στο κτίριο εκείνη την ώρα, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο.

"Ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε στο ταχυδρομείο της καγκελαρίας", είχε δηλώσει ο Ζάιμπερτ νωρίτερα. "Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα το πακέτο να περιέχει εκρηκτικά. Η έρευνα συνεχίζεται. Κανείς δεν έχει τραυματιστεί".

Αυτό το πακέτο έφτασε μία ημέρα αφού η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους που φέρεται ότι ήθελαν να στείλουν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.