Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση να συνεχίσει την αντίστασή της κατά του καθεστώτος της Δαμασκού με "ειρηνικά μέσα", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του. Την έκκληση αυτή απηύθυνε ο Νταβούτογλου, χθες, στη διάρκεια συνάντησής του στην 'Αγκυρα με αντιπροσωπεία του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου. Η συνάντηση αυτή είναι η τρίτη από τον Οκτώβριο ανάμεσα στο Νταβούτογλου και το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, που συσπειρώνει την πλειοψηφία των οργανώσεων της αντιπολίτευσης. Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο έχει γραφείο στην Κωνσταντινούπολη.

"Η συριακή αντιπολίτευση ζητεί δημοκρατία και είπαμε κατά τη χθεσινή μας συνάντηση ότι αυτό πρέπει να γίνει με ειρηνικά μέσα"', τόνισε η ίδια πηγή.

Στη 10μελή συριακή αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Μπουρχάν Γαλιούν

Στη Δαμασκό, οι σύροι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγόρησαν τον Αραβικό Σύνδεσμο ότι "καλύπτει τα εγκλήματα" του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, μετά την απόφαση της παναραβικής οργάνωσης να διατηρήσει τους παρατηρητές της στη Συρία παρά τις επικρίσεις και τη συνέχιση της αιματηρής καταστολής.

"Είναι φανερό ότι η αποστολή των παρατηρητών προσπαθεί να καλύψει τα εγκλήματα του συριακού καθεστώτος δίνοντάς του επιπλέον χρόνο και ευκαιρίες για να σκοτώσει το λαό μας και για να του καταρρακώσει το ηθικό", τόνισε ο Ζουχάιρ Σάλεμ, εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων. 


Ο Σάλεμ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος "δεν έχει αναφερθεί στην ευθύνη του καθεστώτος για το θάνατο χιλιάδων Σύρων, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά".

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπογραμμίζουν τέλος τη βούλησή τους "να προχωρήσουν στο δρόμο προς την απελευθέρωση της Συρίας".