Έκπληκτος έμεινε ο Σουηδός οδηγός φορτηγού Ουλφ Άντερ Άντερσον όταν άνοιξε επιστολή που παρέλαβε από τη νορβηγική αστυνομία, η οποία τον ενημέρωνε πως ένα πρόστιμο ύψους 1.039 ευρώ που του είχε επιβληθεί λίγους μήνες πριν στο Όσλο μειώνεται κατά το ήμισυ εξαιτίας της εθνικότητάς τους και του γεγονότος ότι αμείβεται χαμηλότερα από τους Νορβηγούς γείτονές του.  Ο Άντερ Άντερσον, ηλικίας 61 ετών, οδηγούσε το φορτηγό του Νορβηγού εργοδότη του τον περασμένο Μάρτιο όταν τον σταμάτησε για έλεγχο η αστυνομία, η οποία και εντόπισε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα φρένα του οχήματος.

Στον οδηγό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.039 ευρώ, όμως τον περασμένο μήνα έλαβε μία επιστολή-έκπληξη που τον ενημέρωνε ότι το ύψος του προστίμου μειώθηκε κατά το ήμισυ εξαιτίας της εθνικότητάς του.

Στην επιστολή της η νορβηγική αστυνομία ανέφερε πως έλαβε υπόψη το γεγονός ότι είναι Σουηδός πολίτης και συνεπώς μείωσε το ύψος του προστίμου «με βάση το επίπεδο του εισοδήματός του».

Ο Άντερσον δήλωσε στην εφημερίδα VG ευγνώμων, αν και βρίσκει το όλο θέμα «πολύ περίεργο».

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο με την Νορβηγία να διαθέτει υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα συγκριτικά με τη Σουηδία.

πηγή: in.gr