"Ενοικιάζεται προεδρικό μέγαρο, πλήρως επιπλωμένο, με όλα τα κομφόρ και σε τιμή ευκαιρίας, μόλις ένα ευρώ το μήνα". Με αυτήν τη μικρή αγγελία, που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο μεγάλου κτηματομεσιτικού γραφείου, προσπάθησαν κάποιοι Γερμανοί για να σατιρίσουν τον πρόεδρο της χώρας, Κρίστιαν Βουλφ. Η αγγελία, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο www.immoscout.de, παρέπεμπε στα σκάνδαλα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Γερμανός πρόεδρος, όπως για παράδειγμα τον ισχυρισμό ότι προσπάθησε να "πνίξει" ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Μπιλντ σχετικό με τη χορήγηση ενός ευνοϊκού δανείου.

Οι δημιουργοί της αγγελίας άφηναν να εννοηθεί ότι το γραφικό Σλος Μπελβιού, που περιγράφεται ως "ένα κτίριο με τρεις πτέρυγες, πολύ κοντά στην καγκελαρία", σύντομα θα μείνει ελεύθερο αφού ο νυν ένοικός του θα το αφήσει... "Μπορείτε να δανειστείτε την προκαταβολή, ύψους 500.000 ευρώ, από τους καλούς φίλους σας", ανέφερε η αγγελία, που πλέον έχει κατέβει από τον ιστότοπο.

Στα μέσα Δεκεμβρίου η Μπιλντ έγραψε ότι το 2008 ο Βουλφ έλαβε στεγαστικό δάνειο ύψους 500.000 ευρώ με πολύ χαμηλό επιτόκιο από τη σύζυγο ενός εύπορου επιχειρηματία και φίλου του, του Έγκον Γκέερκενς. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Βουλφ άφησε ένα ηχητικό μήνυμα στον αρχισυντάκτη της εφημερίδας, τον Κάι Ντίκμαν, απειλώντας ότι θα κινηθεί νομικά εάν δημοσιευόταν το ρεπορτάζ.

Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση, ο Γερμανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι διέπραξε ένα "σοβαρό λάθος" με το μήνυμα αυτό και ισχυρίστηκε ότι ήθελε να προστατεύσει την οικογένειά του και ζητούσε μόνο να καθυστερήσει η δημοσίευση του ρεπορτάζ στην εφημερίδα.