Ένας άνθρωπος ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου και περίπου 20 τραυματίστηκαν, κατά το συνωστισμό που προκλήθηκε στο πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου χιλιάδες φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί για να εγγραφούν στα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς του 2012, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο. Το περιστατικό προκλήθηκε όταν φοιτητές άρχισαν να σπρώχνουν προσπαθώντας να μπουν στα γραφεία του πανεπιστημίου κατά την τελευταία ημέρα των εγγραφών.

Έντονες επικρίσεις είχαν ήδη διατυπωθεί από πέρυσι όταν η αποδιοργάνωση του συστήματος εγγραφών και η έλλειψη θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές είχαν προκαλέσει γιγάντιες ουρές αναμονής την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Η εφημερίδα Times έχει σήμερα πηχυαίο τίτλο: «180.000 τελειόφοιτοι δεν θα μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο», διευκρινίζοντας ότι 74.000 αιτήσεις εγγραφής στις 85.000 απορρίφθηκαν από το μοναδικό πανεπιστήμιο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Από τη Δευτέρα χιλιάδες νέοι, συχνά συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, είχαν σχηματίσει ουρές με την ελπίδα να μπορέσουν να εγγραφούν στα μαθήματα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η οποία αρχίζει τον Ιανουάριο στη Νότια Αφρική, μετά τις θερινές διακοπές.

πηγή: naftemporiki.gr