Εκατοντάδες σύροι ακτιβιστές, αλλά και ακτιβιστές από άλλες χώρες, θα επιχειρήσουν αύριο να εισέλθουν στη Συρία από την Τουρκία και την Ιορδανία με ανθρωπιστική βοήθεια για το συριακό λαό, έγινε γνωστό σήμερα από έγκυρες πηγές. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια στον πληγέντα πληθυσμό, ο οποίος είναι εκτεθειμένος καθημερινά στους ανελέητους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο οι οργανωτές της πρωτοβουλίας αυτής.

Η ομάδα αυτή που αποτελείται από περίπου 1.500 νεαρούς Σύρους τους οποίους συνοδεύουν νέοι ειρηνιστές διαφόρων εθνικοτήτων, αναμένεται να διασχίσει τα σύνορα αύριο από τη Γκαζιατέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και τη Ράμτα της Ιορδανίας. 

Σε περίπτωση άρνησης των συριακών αρχών να τους επιτρέψουν την είσοδο στη Συρία, οι ακτιβιστές τονίζουν ότι θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία επί τρεις ημέρες «με τη συμμετοχή σύρων καλλιτεχνών».

Ερωτηθείσα για τις σχέσεις ανάμεσα στους ακτιβιστές αυτούς και τη συριακή αντιπολίτευση, η Μπάσμα Κοντμάνι, μέλος του εκτελεστικού γραφείου του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), το οποίο συσπειρώνει τις περισσότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, τόνισε ότι το CNS «υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία αυτή».


«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ειλικρινή προσπάθεια εναντίωσης στο καθεστώς και προσέλκυσης της προσοχής της διεθνούς κοινής γνώμης στη σοβαρότητα της κατάστασης στη Συρία», τόνισε η Κοντμάνι, η οποία επιβεβαίωσε ότι στο καραβάνι αυτό συμμετέχουν 1.500 άτομα.
TAGS