Η χιονόπτωση στην Αλάσκα προκάλεσε προβλήματα, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό 2.000 ανθρώπων και την έλλειψη καυσίμων.
 Η Εθνική Φρουρά της Αλάσκας έφτασε στην πόλη Κόρδοβα για να καθαρίσει το χιόνι που μέσα σε μία εβδομάδα έφτασε τα τρία μέτρα, με αποτέλεσμα 2.000 άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.
 
Βορειότερα, η αμερικανική ακτοφυλακή και ρωσικά σκάφη προσπαθούν να φτάσουν στην πόλη Nome, η οποία έχει αποκοπεί λόγω του πάγου και αντιμετωπίζει έλλειψη καυσίμων.
 
Το αμερικανικό πλοίο, the Healy, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μονοπάτι μέσα από τον παχύ πάγο στη Βερίγγειο Θάλασσα ενόψει ενός ρωσικού δεξαμενόπλοιου, το οποίο ονομάζεται Ρέντα και μεταφέρει 4,9 εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου.
 
Εκτός από το χιόνι, και η βροχή δυσκόλεψε τα πράγματα, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες. Κάποιες στέγες σπιτιών κατέρρευσαν ή θάφτηκαν λόγω του χιονιού.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στην πόλη, αλλά η άφιξη της Εθνικής Φρουράς περιελάμβανε μία μηχανή που λιώνει τον πάγο και εξοπλισμό για να καθαριστούν τα κτήρια που βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο.
 
Επιπλέον χιόνι από το προβλεπόμενο και δυνατοί άνεμοι θα αυξήσουν τον κίνδυνο χιονοστιβάδων, με αποτέλεσμα να αποκόψουν  τον κεντρικό δρόμο προς το αεροδρόμιο.

πηγή: BBC / protothema.gr