Ο κινέζος ακτιβιστής Χου Τζία, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλε σήμερα πως οκτώ αστυνομικοί εισέβαλαν στην κατοικία του στο Πεκίνο, κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον απείλησαν με αντίποινα αν συνεχίσει να δημοσιεύει άρθρα του στο Διαδίκτυο.  Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο διαμέρισμά που ζει ο ίδιος με τη σύζυγο και την κόρη του, η οποία γεννήθηκε λίγο πριν τη σύλληψή του το 2007. 

Ο Χου Τζία αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούνιο του 2011 αφού παρέμεινε στη φυλακή για περισσότερο από τρία χρόνια κατηγορούμενος για "προσπάθεια υπονόμευσης του κράτους".

Ο ίδιος τόνισε πως η κόρη του είναι σήμερα τεσσάρων χρόνων, αρκετά μεγάλη για να καταλάβει τι συμβαίνει και πρόσθεσε πως "ανησυχεί για το πως μπορούν να επηρεάσουν ένα αθώο παιδί οι πράξεις των ενηλίκων". 

Στον 38χρονο ακτιβιστή που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θύματα του AIDS και το περιβάλλον στην Κίνα έχει απαγορευτεί να "εκφράζεται δημόσια" και η αστυνομία τον προειδοποίησε πρόσφατα ότι αν συνεχίσει τη δράση του θα συλληφθεί και πάλι. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
TAGS