Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας καταδίκασε εξτρεμιστικές παρεναίσεις Αλβανών του Κοσόβου για αποκλεισμό των διαβάσεων στα διοικητικά σύνορα Κοσόβου-Σερβίας. «Τέτοιες ενέργειες, ως απομίμηση της εξτρεμιστικής πολιτικής των Σέρβων, δεν έχουν τίποτα κοινό με τις εποικοδομητικές προσπάθειες να οικοδομηθεί δημοκρατικό κράτος και πολυεθνική κοινωνία, κράτος που αναπτύσσει σχέσεις με τους γείτονες, με στόχο την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Κόσοβο και στην περιοχή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

«Η χρήση ψευδο-πατριωτικής εθνικιστικής ρητορικής δεν εξυπηρετεί καθόλου τον κεντρικό στόχο των Αλβανών, την ένταξη στην ΕΕ όλων των κρατών, στα οποία ζουν και δεν βοηθά στην αναγνώριση του Κοσόβου από άλλες χώρες» σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τον αποκλεισμό των διαβάσεων στο βόρειο Κόσοβο που διοργανώνει το αντιπολιτευόμενο κίνημα "Αυτοδιάθεση" αύριο, Σάββατο. 

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την πεποίθηση ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η θετική ενέργεια των πολιτικών δυνάμεων να επικεντρωθεί στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που οδηγούν στην ενδυνάμωση του Κοσόβου.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ