Ο ιταλός υπ. Υποδομών είναι ιδιοκτήτης 95 ακινήτων!


Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία δημοσίευμα της εφημερίδας Λίμπερο σύμφωνα με το οποίο ο υφυπουργός Υποδομών της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, Γκουίντο Ιμπρότα, έχει στην ιδιοκτησία του 95 ακίνητα.  Ο Ιταλός υφυπουργός, σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία, με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα" σχολίασε ότι "δεν είναι πλούσιος και τα ακίνητα αποκλειστικής ιδιοκτησίας του στην πραγματικότητα είναι μόνο δεκαέξι".

Ο Ιμπρότα προσθέτει ότι "σε ό,τι αφορά άλλα δεκαέξι σπίτια, το ποσοστό ιδιοκτησίας του δεν ξεπερνά το 8,33% ενώ το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων είναι αποτέλεσμα οικογενειακής κληρονομιάς καθώς ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης οικοδομικής εταιρίας".

Στην λίστα προστίθενται ένα σπίτι στην Ρώμη και ένα στην Τοσκάνη, 22 γκαράζ και 23 αποθήκες --όλα σχεδόν με ποσοστό ιδιοκτησίας 8,33%-- τέσσερις αυλές κ.ά.

"Η φορολογική μου δήλωση δεν ξεπερνά τις 249.000 ευρώ: 149.000 από τον μισθό μου και άλλες 100.000 ευρώ από τα περιουσιακά μου στοιχεία", ολοκληρώνει ο Ιμπρότα, με καταγωγή από την Νάπολη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει ετήσιο συνολικό εισόδημα 367.993 ευρώ και είναι ιδιοκτήτης, μαζί με την σύζυγό του και την αδελφή του, είκοσι τριών ακινήτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο