Ο αρχηγός το Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, υποβλήθηκε την Πέμπτη σε επέμβαση μπάι πας σε νοσοκομείο της ολλανδικής πόλης. Η σύζυγός του, Γιάντρανκα Σέσελι, είπε σε δηλώσεις της σε σερβικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ο σύζυγός της, που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες προβλήματα καρδιακής αρρυθμίας και ταχυκαρδίας, αισθάνεται καλύτερα.

Η σύζυγος του κατηγορούμενου ανέφερε ακόμη ότι στον Βόισλαβ Σέσελι, δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα χάπι, το οποίο δεν ήταν στη λίστα των φαρμάκων που του έχουν συστήσει οι γιατροί και χαρακτήρισε ύποπτο το συμβάν.

Η σύζυγος του Σέσελι υποστήριξε ότι την επόμενη κιόλας ημέρα, που ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφαιρέθηκε η πλακέτα με το όνομά του από την πόρτα του κελιού του με τη βεβαιότητα ότι δεν θα επιστρέψει.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κακή, ώστε και οι συγκρατούμενοί του πίστευαν ότι είναι νεκρός, ανέφερε η Γιάντρανκα Σέσελι.