Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Φρανσουά Ολάντ έχασαν έδαφος, το οποίο κέρδισε ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού, τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Η έρευνα σε δείγμα 1.008 ψηφοφόρων που διεξήγαγε το ινστιτούτο IFOP για την εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du dimanche κατέδειξε ότι ο Ολάντ, ο υποψήφιος που θεωρείται επικρατέστερος, συγκεντρώνει το 27,5% της πρόθεσης ψήφου (-2% σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση πριν από δύο εβδομάδες).

Το ποσοστό του Ολάντ καταγράφει πτώση μετά τη σαρωτική του νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), όταν οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν να καταλαμβάνει ως και το 35% στην πρόθεση ψήφου.
Ο Ολάντ επανήλθε «έτσι στο επίπεδο το οποίο καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις που γίνονταν πριν από το καλοκαίρι, πολύ χαμηλότερα από τις επιδόσεις του μετά τις εσωκομματικές εκλογές του PS», αναφέρει το ινστιτούτο.
Το ποσοστό του προέδρου Σαρκοζί μειώθηκε στο 24% από 26% που ήταν τον περασμένο μήνα.

Η πτώση του ποσοστού του καταγράφεται έπειτα από αρκετούς μήνες ανοδικής τάσης -λόγω και της δημοσιότητας της γέννησης της κόρης του και των χειρισμών του για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.