Η αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα έρευνες στο σπίτι του Όλαφ Γκλέσεκερ, πρώην εκπροσώπου Τύπου του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ. Οι εισαγγελείς είχαν διατάξει έρευνα έπειτα από καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του Γκλέσεκερ για δωροδοκία. Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι και το γραφείο τόσο του Γκλέσεκερ, όσο και ενός συνεργάτη του, του Μάνφρεντ Σμιτ, στο Βερολίνο, σε ένα προάστιο του Ανόβερο και στην Ελβετία.

Αυτή η έρευνα, που μέχρι τώρα είχε παραμείνει μυστική, αποτελεί απειλή για το κύρος του Βουλφ, ο οποίος απέλυσε τον Γκλέσεκερ τον προηγούμενο μήνα. Ενδέχεται επίσης να βλάψει και τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία πιέσει το 2010 για να εκλεγεί στη θέση του προέδρου ο Βουλφ.

Ο γερμανός πρόεδρος δέχεται πυρά τον τελευταίο καιρό για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια που είχε λάβει όταν ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, καθώς και για τηλεφωνήματα που έκανε τον περασμένο μήνα στην εφημερίδα Bild και στα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησε την εφημερίδα με συνέπειες αν δημοσιοποιούσε την υπόθεση των δανείων.

Ο Σμιτ διοργάνωνε εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων στο Ανόβερο όταν ο Βουλφ ήταν πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας.