Η αστυνομία πραγματοποίησε χθες εκτεταμένες έρευνες στους λόφους πέριξ της διάσημης επιγραφής «H.O.L.L.Y.W.O.O.D» στο Λος Άντζελες αναζητώντας περισσότερα ανθρώπινα μέλη μετά την ανακάλυψη στην περιοχή ακρωτηριασμένων ανθρώπινων μελών, ενός κεφαλιού, δύο χεριών και δύο ποδιών.  Οι αρχές θεωρούν ότι όλα τα ακρωτηριασμένα μέλη ανήκουν στο ίδιο θύμα.

Τα μέλη βρέθηκαν σε διαφορετικές ημέρες αυτής της εβδομάδας στην ίδια περιοχή του τεράστιου πάρκου Γρίφιθ.


Αξιωματούχοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της κομητείας του Λος Άντζελες δεν έχουν ακόμη πιστοποιήσει την ταυτότητα του θύματος, ένας άνδρας αγνώστου εθνικότητας που θεωρείται ότι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών. Η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να αποσαφηνίσει τις συνθήκες θανάτου και ακρωτηριασμού του.

Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί από όλες τις βαθμίδες ερεύνησαν χθες το πάρκο μέχρι που νύχτωσε.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Λος Άντζελες Άντριου Σμιθ είπε ότι κατά τις χθεσινές έρευνες δεν βρέθηκαν άλλα ανθρώπινα μέλη και ότι ένα τμήμα του πάρκου έκλεισε για τις ανάγκες της επιχείρησης και θα ανοίξει εκ νέου σήμερα.

Ο Σμιθ είπε ότι οι αστυνομικοί επεξεργάζονται «προσεκτικά» άλλα στοιχεία και ελπίζουν να οδηγηθούν σε κάποια συμπεράσματα όταν οι ιατροδικαστές αναγνωρίσουν το θύμα με βάση τα δακτυλικά του αποτυπώματα ή την οδοντοστοιχία του.

Οι αρχές ερευνούν τις πληροφορίες ότι ένα ακέφαλο πτώμα χωρίς χέρια και πόδια βρέθηκε στην Αριζόνα, όπως είπε ο ίδιος, αλλά θεωρούν απίθανο οι δύο υποθέσεις να συνδέονται.

«Είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να μετέφερε μέλη ενός πτώματος οδηγώντας πέντε ώρες από την Αριζόνα μέχρι το πάρκο Γκρίφιθ», είπε ο Σμιθ. Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως ο άνδρας που βρέθηκε έπεσε θύμα του οργανωμένου εγκλήματος ή ενός σίριαλ κίλερ.

Δύο γυναίκες που είχαν βγάλει τους σκύλους τους βόλτα βρήκαν το κεφάλι μέσα σε μια πλαστική σακούλα την Τρίτη και ειδοποίησαν τους αστυνομικούς.

Τα χέρια βρέθηκαν την Τετάρτη, ξεχωριστά, αλλά στην ίδια περιοχή με το κεφάλι, το ένα από έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και το άλλο, πολλές ώρες αργότερα, από έναν εμπειρογνώμονα.

Αργότερα την Τετάρτη, ένας υπάλληλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας βρήκε τα πόδια, μαζί στην ίδια περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ