current views are: 1

29 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση15:12

Γεωργούλης: «Αν δεν πετύχω, θα γίνω μοναχός»

Στο ένθετο «People» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μίλησε ο Αλέξης Γεωργούλης για τη σχέση του με την Ελλάδα, ως μόνιμος κάτοικος Αμερικής πλέον, αλλά και για το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος της οικονομική κρίση.

Δημοσίευση 15:12’
αρθρο-newpost

Στο ένθετο «People» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μίλησε ο Αλέξης Γεωργούλης για τη σχέση του με την Ελλάδα, ως μόνιμος κάτοικος Αμερικής πλέον, αλλά και για το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος της οικονομική κρίση.

Στο ένθετο «People» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μίλησε ο Αλέξης Γεωργούλης για τη σχέση του με την Ελλάδα, ως μόνιμος κάτοικος Αμερικής πλέον, αλλά και για το πώς αντιμετώπισε ο ίδιος της οικονομική κρίση. Ο 37χρονος πρωταγωνιστής παραδέχτηκε πως του λείπει η πατρίδα του: «Τα πάντα μου λείπουν! Θα ξεκινήσω από τα πιο απλά, από τον καφέ freddo, που εδώ δεν ξέρουν να φτιάχνουν, έως το ξέφρενο ξενύχτι που φτάνει μέχρι πρωίας. Μου λείπουν οι φίλοι μου, η παρέα κάποιων καλών συναδέλφων και οι απρογραμμάτιστες έξοδοι που ξεκινούν πάντα με το ίδιο ερώτημα: “Πάμε για καφέ;”.

Από την άλλη, το Λος Άντζελες είναι η πόλη των μεγάλων ευκαιριών. Αν κάνεις focus σε αυτό που πραγματικά θέλεις, έχεις σοβαρές πιθανότητες να πετύχεις».  

«Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάστηκε να σερβίρω καφέδες για να εξασφαλίσω τα προς το ζην στο Χόλιγουντ. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αρχή δεν ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Την οικονομική κρίση που περνά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, εγώ προσωπικά την πέρασα πριν από τέσσερα χρόνια που μοίραζα τον χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Λος Άντζελες. Η Αμερική με θεωρούσε ξένο, ενώ στην Ελλάδα δεν μου έδιναν δουλειές με το σκεπτικό ότι “ο Γεωργούλης ζει πια στην Αμερική”.

Υπήρξαν κάποια δύσκολα χρόνια που με οδήγησαν σε σοβαρούς προβληματισμούς. Θυμάμαι ότι την εποχή εκείνη είχα πει στον εαυτό μου: “Αν δεν πετύχω, θα πάω να γίνω μοναχός στο Άγιο Όρος”» παραδέχεται ο ίδιος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.  
Τέλος, ο Αλέξης Γεωργούλης εξηγεί πώς αισθάνεται ως «μετανάστης» σε μια περίοδο που η χώρα του περνάει την πιο δύσκολη οικονομική περίοδο των τελευταίων ετών: «Το ιδανικό για εμένα θα ήταν να μοιράζω τον χρόνο μου μεταξύ Αθήνας και Χόλιγουντ και επομένως να είμαι εν μέρει μετανάστης. Οι ΗΠΑ σου προσφέρουν ζωή που δεν είναι για χόρταση. Αναζητάς δόσεις καθημερινότητας και από Ελλάδα, όσο σκληρή και αν είναι αυτή. Η Αμερική είναι η χώρα των ευκαιριών, δεν οδηγεί όμως σώνει και καλά στην επιτυχία. Μπορεί να προσπαθείς μια ζωή και εντέλει να μην καταφέρεις τίποτα. Μόνο η ταμπέλα του Χόλιγουντ δεν εξασφαλίζει ένα success story. Γι’ αυτό το θέμα είναι να έχεις στόχους και να παλεύεις  γι’ αυτούς, σε όποια γωνιά της γης και αν βρίσκεσαι».

Πηγή: yupi.gr