Η διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στην Αθηνά Ωνάση και τα ξαδέλφια της Σταύρο και Ευγενία Νιάρχου αποτελεί εδώ και χρόνια κοινό μυστικό. Παρά το γεγονός ότι η τρίτη γενιά των μεγάλων εφοπλιστικών οικογενειών προσπαθεί να κρατά χαμηλούς τόνους δημοσίως, είναι γνωστό ότι η Αθηνά δεν έχει απολύτως κανένα κοινό σημείο με την Ευγενία Νιάρχου και τον αδελφό της Σταύρο. 
 
Πλέον, η ζωή της Αθηνάς θυμίζει περισσότερο την ζωή μιας αθλήτριας πλήρως αφοσιωμένης στην ιππασία. Η λατρεία της για το άθλημα είναι μέρος της ζωής της, ενώ εκτός από την αυτοκτονία της πρώην συζύγου του αγαπημένου της Αλβάρο, την ζωή της στιγματίζει η κόρη που ο αγαπημένος της απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, την οποία μεγαλώνει σαν δικό της παιδί.    

Από την άλλη πλευρά, η ζωή των παιδιών της οικογένειας Νιάρχου μοιάζει απόλυτα συμβιβασμένη με τις απαιτήσεις των celebrities του διεθνούς jet set. Ταξιδεύουν, ζουν τη ζωή που δεκάδες συνομήλικοί τους θα ζήλευαν, κάνουν διακοπές με τους απογόνους των μεγαλυτέρων οικογενειών του κόσμου. Πρόσφατα, η Vogue χαρακτήρισε την Ευγενία ως it girl, ενώ ο Σταύρος είναι εδώ και καιρό ένας από τους πιο γοητευτικούς play boy της υφηλίου. Ανάμεσα στα φλερτ του συγκαταλέγονται ονόματα όπως της Paris Hilton, της Μέρι Κέϊτ Ολσεν, αλλά και πολλών άλλων διάσημων απόγονων.     

Τα αδέλφια της οικογένειας Νιάρχου και ξαδέλφια της Αθηνάς είναι φίλοι των παιδιών της πριγκίπισσας Καρολίνας και συχνά δίνουν το παρόν σε εκδηλώσεις του πριγκιπάτου.Η καλύτερη φίλη τόσο της Αθηνάς Ωνάση, όσο και της Ευγενίας είναι η Σαρλότ Κασιράγκι, καθώς η τελευταία μοιράζεται με τις φίλες της το πάθος της για την ιππασία. Και ενώ η Σαρλότ έχει τραβήξει άπειρες φωτογραφίες, τόσο με την μία, όσο και με την άλλη, δεν υπάρχει ούτε ένα στιγμιότυπο που να τις απαθανατίζει μαζί (Αθηνά και Ευγενία).       

Βέβαια η ιστορία ξεκινά πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια πριν. Τότε που ο Ωνάσης και ο Νιάρχος διεκδικούσαν την ίδια γυναίκα, την Τίνα Λιβανού. Και μπορεί ο Ωνάσης να ήταν τελικά εκείνος που κατάφερε να παντρευτεί την ξανθιά, λεπτοκαμωμένη Τίνα, με τον Νιάρχο να παντρεύεται τελικά την αδελφή της Ευγενία, όπως φαίνεται όμως ήταν μόνο η απαρχή μιας διαμάχης που δεν θα τελείωνε ουσιαστικά ποτέ.   
 
Οσο περίεργο, εξωπραγματικό ή αδύνατον και εάν ακούγεται, οι δύο δυναστείες εξακολουθούν να δρουν και να λειτουργούν παράλληλα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το ίδιο και οι διαφορές. Εστω και εάν πλέον είναι άλλου είδους. 
 

Πηγή: Life and Style