Μια ταινία, μια ερωτική κινηματογραφική θύελλα που άφησε εποχή. Ο τίτλος της στα γαλλικά «Une Liaison Pornographique», μια «Μια πορνογραφική σχέση» που εκτόξευσε το 1999 τη δημοτικότητα των δύο πρωταγωνιστών, της Ναταλί Μπάιγ και του Σερzί Λοπέz, χαρίζοντας σε εκείνη το πρώτο βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Ο αισθησιασμός στην αποθέωσή του... Σύμφωνα με το στόρι, εκείνη θέλει να κάνει πραγματικότητα μια σεξουαλική της φαντασίωση. Βάζει λοιπόν αγγελία σε μια εφημερίδα. 
Εκείνος ανταποκρίνεται. Δίνουν ραντεβού σε ένα καφέ. Μοιάζουν αμήχανοι, αλλά ξέρουν τι θέλουν. Λίγες λέξεις, μερικά χαμόγελα και ύστερα η ερωτική ένωσή τους. Αγνοούν τα πάντα ο ένας για τον άλλον, γιατί αυτή είναι η συμφωνία τους, να μη διεισδύει κανένας από τους δύο στην προσωπική ζωή του άλλου, παραμένοντας κατ’ ουσίαν άγνωστοι.

Συνεχίζουν να βλέπονται μία φορά την εβδομάδα με τον ίδιο τρόπο: στο καφέ και έπειτα στο φτηνό δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου. Κάποια μέρα εκείνη του ζητά κάτι διαφορετικό. Κουρασμένη από το σεξ χωρίς δεσμεύσεις, αναζητά τον ολοκληρωτικό έρωτα. Οι φαντασιώσεις μπαίνουν σε δεύτερο ρόλο τη στιγμή που τα πραγματικά συναισθήματα ξεγυμνώνονται. «Είναι μια ταινία-σταθμός για τις σχέσεις των δύο φύλων», θα γράψει ο ευρωπαϊκός Τύπος την εποχή που θα πρωτοπροβληθεί στο σινεμά. «Σπάνια ένα σενάριο εισχωρεί στα άδυτα της ψυχής με τέτοιο αριστοτεχνικό τρόπο».

Το ραντεβού μου με τους Ελληνες πρωταγωνιστές έχει δοθεί στο στούντιο Odeon της οδού Μεσογείων, ιδιοκτησίας Μίνωα Μάτσα, του συνθέτη που έχει γράψει και τη μουσική της παράστασης. Η είδηση ότι ο Στέλιος Μάινας και η Δήμητρα Ματσούκα ανεβάζουν στις 16 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Αθηνών» της οδού Βουκουρεστίου την παράσταση «Μια πορνογραφική σχέση», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, προκαλεί άμεσα το ενδιαφέρον των καλλιτεχνικών και δημοσιογραφικών κύκλων. 

Με εκτενές ρεπορτάζ  η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει όλο το story της νέας συνεργασίας μεταξύ του Στέλιου ΜάΪνα και της Δήμητρας Ματσούκα.

H Δήμητρα, ντυμένη στα μπεζ, περιφέρεται στον διάδρομο φορώντας φθαρμένες μπότες -από άποψη- και μιλά συνωμοτικά στο κινητό, ενώ από το πρόσωπό της δεν λείπει το χαρακτηριστικό σέξι χαμόγελό της. «Οταν είδα την ταινία συγκινήθηκα και ένιωσα την ανάγκη να την παίξω στο θέατρο. Tο είχα πει τότε και στον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ότι με ιντριγκάρει το θέμα της. Το πόσο εύκολα οι άνθρωποι από φόβο και εγωισμό μπορεί να παρεξηγήσουν τις προθέσεις των άλλων και να αποτύχουν χάνοντας το παιχνίδι της προσωπικής τους ευτυχίας» αναφέρει στο «Πρώτο Θέμα» η γνωστή ηθοποιός.
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες του «Πρώτου Θέματος» από τη νέα παράσταση που αναμένεται να «σπάσει» ταμεία.