Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, εξηγεί ότι έχει χάσει πολλά πράγματα από την ενασχόληση του με την πολιτική, ενώ έχει αποκτήσει και πολλά… χρέη.  
«Θεωρούμαι ο πιο φτωχός βουλευτής», λέει, ενώ υποστηρίζει ότι δεν βοηθάει κανέναν να βρει δουλειά, γιατί : «Ο γιος μου έχει γυρίσει εδώ και πέντε μήνες από το μεταπτυχιακό του στο Εδιμβούργο, και δεν έχει δουλειά ούτε αυτός! Δεν θα σηκώσω, όμως, ποτέ το τηλέφωνο για να βρει δουλειά – και δεν το θέλει ούτε ο ίδιος. Θα παραμείνει κι αυτός ανάμεσα στους χιλιάδες άλλους άνεργους Έλληνες επιστήμονες, μέχρι να βρει δουλειά με βάση τα προσόντα του και σε σχέση με ό,τι ο ίδιος επιθυμεί. Μακριά από μένα τέτοιες πρακτικές».  
 
Όσον αφορά την απόφαση του να πει «ναι» στο Μνημόνιο απαντά ότι δεν το έχει μετανιώσει, γιατί ως γνωστόν «ένας νόμος δεν μπορεί να είναι παράδεισος για όλους.Προσπαθείς απλά να καλύψεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πληθυσμιακό κομμάτι και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι δικαιωμάτων. Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχει τρωθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι, από τη στιγμή που μπήκαμε σε αυτό το χορό, έπρεπε να χορέψουμε στο ρυθμό που μας έπαιζε η ορχήστρα», όμως παραδέχεται πώς πλέον αμφιταλαντεύεται και δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει την ψήφο του.
 
Δεν είναι σκληρό τριάντα χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο θέατρο να τα εξαργυρώνετε τώρα με χαρακτηρισμούς όπως «προδότης» και «δοσίλογος»;, ρωτάει ο δημοσιογράφος του Down Town.  

«Είναι άδικο και, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορεί να ευθύνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν 75 βουλευτές που μπήκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο την τελευταία διετία. Δεν είναι εύκολο να ακυρώνεις τη διαδρομή τριάντα χρόνων ενός ανθρώπου, επειδή συμμετείχε στο πολιτικό σύστημα της χώρας! Συγγνώμη κιόλας, αλλά ο Βούρος ευθύνεται για τα δεινά της χώρας;»  

Τέλος, λέει ότι η ηθοποιία δεν του λείπει τόσο, όσο η σκηνοθεσία, ενώ παραδέχεται ότι η σχέση του με πολλούς φίλους έχει αλλάξει εξαιτίας της θέσης του.  


πηγή: star.gr