Στην Ελλάδα οι γυναίκες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Σ' αυτές που θαυμάζουν τον «Μπεχλούλ» (κυρίως νεαρές ηλικίες) και σ' αυτές που θαυμάζουν τον «Σαβάς», κατά κόσμο Μουράτ Γιλντίριμ. Η πραγματική ζωή του Μουράτ είναι γεμάτη από μουσική και θέατρο. Κι αν κάποιες από εσάς είχατε ελπίδες να κερδίσετε την καρδιά του, δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε, αφού είναι παντρεμένος και πολύ ερωτευμένος με τη γυναίκα του...
Ο Μουράτ Γιλντιρίμ γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1979 στην Κονιά της Τουρκίας. Το ενδιαφέρον του για τη μουσική και το θέατρο ξεκίνησε από πολύ νωρίς στη ζωή του. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής και υπεύθυνος για τη θεατρική ομάδα του γυμνασίου του, στην οποία πήρε και τον γιο του Μουράτ. Όμως, προκειμένου να αποφύγουν τα διάφορα κακόβουλα σχόλια, ο πατέρας του τού έδωσε έναν δευτερεύοντα ρόλο, στον οποίο όμως ο Μουράτ ανταποκρίθηκε θετικά. Κάπου εκεί άρχισε να γεννιέται μέσα του η επιθυμία να ασχοληθεί με την υποκριτική. Η ενασχόλησή του με τα θεατρικά δρώμενα του σχολείου τού κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον και ως ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα άρχισε να ψάχνεται ακόμη περισσότερο. Το ενδιαφέρον του για τη μουσική και το θέατρο επηρέασε από νωρίς στη ζωή του και τον οδήγησε να συμμετάσχει στο «Drama Department» του γυμνασίου του. Παράλληλα, όμως ήταν κι ένας άριστος μαθητής και έτσι κατάφερε να περάσει στο Πανεπιστήμιο Γιλντίζ στην Κωνσταντινούπολη (το αντίστοιχο Πολυτεχνείο της Ελλάδας), όπου και πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού. Ως φοιτητής, ο Μουράτ Γιλντίριμ έπαιξε ντραμς σε μια μπάντα και έβγαζε έτσι το χαρτζιλίκι του. Παρά το πτυχίο του όμως, φαίνεται ότι η επιθυμία να ασχοληθεί με την υποκριτική «σιγόβραζε» μέσα του. Έτσι, επέλεξε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Και πέτυχε...

Η υποκριτική και τα βραβεία

Μπορεί να πέρασε από πολλά στάδια και να δοκίμασε να κάνει διαφορετικά πράγματα, όμως η υποκριτική τον κέρδισε για τα καλά. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τουρκικές σειρές και με μεγάλη επιτυχία. Για πολλούς θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι πολλοί αναφέρονται στα εκφραστικά του μάτια και λένε πως είναι ο μοναδικός ηθοποιός που μπορεί να μιλάει με αυτά. Την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση την έκανε το 2003, ενώ έγινε γνωστός μέσα από την σειρά «Firtina» όπου και γνώρισε τη σύζυγό του Μπουρτσίν Τερζίογλου. Άλλη μία επιτυχημένη σειρά στην οποία έπαιξε, ήταν «Οι πληγές του Φθινοπώρου», αλλά και η σειρά «Asi». Φυσικά η φήμη του εκτοξεύτηκε με το «Έρωτας+Τιμωρία», ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει μία νέα δουλειά. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, όμως το πιο σημαντικό για εκείνον αυτό που κέρδισε το 2010 ως ο «Καλύτερος άνδρας της χρονιάς» από το Υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας.

Ο «Σαβάς» και η «Αζάντ»
Και μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να τον βλέπουν και να λιώνουν, όμως ο Μουράτ Γιλντίριμ έχει χαρίσει την καρδιά του σε μία μόνο γυναίκα, την οποία και όλοι γνωρίζουμε. Ο λόγος για την Μπουρτσίν Τερζίογλου που την είδαμε ως «Αζάντ» στο τηλεοπτικό σίριαλ «Ezel». Στην Ελλάδα τους ξέρουμε ως δύο ωραίους και καλούς ηθοποιούς, όμως στην πραγματική τους ζωή δεν είναι απλώς δύο συνάδελφοι, αλλά ζευγάρι. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2006 κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους για την τηλεοπτική σειρά «Firtina» στην οποία και πρωταγωνιστούσαν. Από τα πρώτα λεπτά ένιωσαν μία έντονη έλξη ανάμεσά τους και σύντομα έγιναν ζευγάρι.

Στις 20 Ιουνίου του 2008 παντρεύτηκαν και ο γάμος τους έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα περιοδικά και εφημερίδες της Τουρκίας. Η Μπουρτσίν στον γάμο της φόρεσε δύο νυφικά, το ένα κατά την διάρκεια του μυστηρίου και το άλλο στο γλέντι που ακολούθησε μετά σε σκάφος. Κι αν αναρωτιέστε για το αν η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού, σας λέμε ότι το πάτησε! Στην Τουρκία ο Μουράτ και η Μπουρτσίν είναι από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια και το να κάνουν το ίδιο επάγγελμα δεν το βρίσκουν πρόβλημα, αφού δηλώνουν: «Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Μπορεί να φύγει το πρωί και να γυρίσει το επόμενο πρωί, ξέρω όμως ότι έτσι είναι οι συνθήκες της δουλειάς του, όπως κι εκείνος της δικής μου». Οι ίδιοι αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις και τα φωτογραφικά φλας. Σκέψεις για παιδί ακόμα δεν κάνουν, όμως στο μέλλον και οι δύο θέλουν κάποια στιγμή να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Όσα δεν ξέρετε για τον Μουράτ Γιλντίριμ
• Έχει ύψος 1,82μ.
• Είναι Κριός στο ζώδιο.
• Το πρωί που ξυπνάει πίνει espresso.
• Το χόμπι του είναι η μουσική και να διαβάζει βιβλία.
• Θεωρεί τον εαυτό του πεισματάρη.
• Θαυμάζει τον Χαβιέ Μπαρδέμ, τον Σον Πεν και τον Τζόνι Ντέπ.
• Τα ονόματα που έχει σκεφτεί για τα παιδιά του είναι Αλί και Ζεϊνέπ.
• Έχει αδυναμία στην οικογένειά του και στους φίλους του.
• Έχει ένα σκυλάκι, τη Σούσι.
• Δεν του αρέσουν οι πολύ ακριβές μάρκες και όπως λέει και ο ίδιος, η σύζυγός του τού ψωνίζει ρούχα.


ΠΗΓΗ: TV24 - (panoramapress)