Σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη στη Ναταλία Γερμανού, ο Στάθης Ψάλτης μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που πέρασε, σχολίασε το πολιτικό σκηνικό αλλά ανακοίνωσε πως περιμένει και το πρώτο του εγγόνι. 
«Ήταν μια υπερκόπωση, είχα κουραστεί πάρα πολύ και σωματικά και ψυχικά και πνευματικά. Αντέδρασε το κορμί. Ο εγκέφαλος δεν έδινε λειτουργία να κινούνται ούτε τα χέρια, ούτε τα πόδια. Και αυτό προήλθε από πολύ μεγάλη κόπωση. Μου βγήκε, μετά από 38 χρόνια δουλειάς ακατάπαυστης» ανέφερε ο γνωστός πρωταγωνιστής για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, τονίζοντας: «Το χειρότερο από όλα ήταν για μένα όταν με επισκέπτονταν κάποιοι φίλοι, επειδή μου έφευγε το δάκρυ και δεν ήθελα να με δει η γυναίκα μου να κλαίω. Δεν μπορούσα να σκουπίσω τα δάκρυα». 

Ο Στάθης Ψάλτης, σχολιάζοντας τα πολιτικοκοινωνικά τεκταινόμενα στη χώρα μας, ξέσπασε: «Ξεσηκωθείτε Έλληνες! Βγείτε στους δρόμους. Χρειάζεται να κατέβουν εκατομμύρια στους δρόμους. […] Ο κόσμος είναι έξυπνος. Ο λαός είναι ένας έξυπνος λαός, είναι βιοπαλαιστής. Ξέρει για τι παλεύει…»  ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί πως στο παρελθόν είχε περάσει πολύ δύσκολα: «Επί έξι μήνες τάιζα το παιδί μου νερό και ζάχαρη, γιατί δεν είχα κάτι άλλο να του δώσω. Έμπαινα από την πίσω σκάλα για να μη με δει ο θυρωρός και δεν είχα να δώσω τα κοινόχρηστα». 

Βέβαια, όλα αυτά φαίνεται να έχουν περάσει στο παρελθόν, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε λιγότερο από τέσσερις μήνες πρόκειται να γίνει παππούς, «ο πιο νέος παππούς» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει για ακόμη μία φορά πατέρας: «Είναι πάρα πολύ κακό και πάρα πολύ άσχημο, όταν παίρνεις ένα παιδί να το διαφημίζεις και να το κάνεις ένα μικρό σήριαλ. Θα το έχω πάρει από την Αμερική, θα έχω κρύψει τη γυναίκα μου και δεν θα ξέρει κανείς αν είναι δικό μου. Είναι ευτελές να λες ότι πήρα ένα παιδί από τον δρόμο ή από ένα ίδρυμα».


Πηγή: yupi.gr