Στο ένθετο «People» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μίλησε η Βίκυ Καγιά για το νέο της επαγγελματικό βήμα, ιδρύοντας το «Fashion Workshop», την καθημερινότητά της μετά τον γάμο και το ενδεχόμενο ενός παιδιού.   Δεδομένης της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, το 33χρονο μοντέλο και παρουσιάστρια σχολίασε: «Έχω τραβήξει πολλά, έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και νομίζω πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από την αισιοδοξία για να συνεχίσεις τη ζωή σου. Κάθε κρίση κρύβει και μια μεγάλη ευκαιρία! Αν δεν άνοιγα το Fashion Workshop, δεν θα το άνοιγα ποτέ» ενώ για το νέο της επιχειρηματικό βήμα πρόσθεσε: «Το Fashion Workshop είναι μια σκέψη που ωρίμαζε μέσα μου για χρόνια. Για καλή μου τύχη, την περίοδο που πήρα απόφαση να το κάνω, ήρθαν και με βρήκαν οι υπεύθυνοι του Fashion TV από το Παρίσι, μου είπαν πως θα ήθελαν να κάνουν μια σχολή – πιλότο στην Ελλάδα με την πιστοποίηση του καναλιού και με θεώρησαν την καταλληλότερη για να το “τρέξω”».  

Για την εποχή που έζησε στη Νέα Υόρκη αποκάλυψε: «Η δυσκολότερη περίοδος στη ζωή μου ήταν όταν μετακόμισα από το Παρίσι, όπου έμενα 4 χρόνια, στη Νέα Υόρκη. Ενώ πίστευα ότι είχα ένα καταπληκτικό βιογραφικό και ήμουν περήφανη για τις δουλειές μου και τον εαυτό μου, οι Αμερικανοί πέταξαν τις φωτογραφίες μου σε μια άκρη, με πέταξαν και μένα στο τέλος μιας ουράς και περίμενα μπας και με διαλέξουν. Πέρασα ένα χρόνο από casting σε casting. Μετά από δέκα μήνες και πολλή προσπάθεια –πάνω που ετοιμαζόμουν να τα παρατήσω- έγινε το “μπαμ” και άρχισα να κλείνω τις καλύτερες δουλειές. Γι’ αυτό και γενικά αποφεύγω να προγραμματίζω».  

Όσο για την απόφασή της να αφήσει τη Νέα Υόρκη και να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παντρευτεί τον αγαπημένο της, Νίκο Κριθαριώτη, πρόσθεσε: «Στην αρχή μετάνιωσα. Πολύ. Αλλά ήταν τόσο όμορφη η σχέση μου με τον Νίκο που δεν ήθελα και να φύγω. Σκέφτηκα πως στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα μαζί. Στην αρχή η μόνιμη μου μουρμούρα  ήταν να μετακομίσουμε και οι δυο εκεί. Αλλά δεν γινόταν. Εδώ είναι η δουλειά του, η οικογένειά του, οι φίλοι του. Τελικά έμεινα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου», ενώ για την καθημερινότητά της μετά τον γάμο πρόσθεσε: «Αμέσως μετά τον γάμο τίποτα δεν είχε αλλάξει. Πέρασε το πρώτο τρίμηνο, πεντάμηνο, εξάμηνο. Μετά ξαφνικά γίναμε ένα, μια ομάδα. Ενώ ζούσαμε μαζί από πριν, ήμασταν τρελαμένοι ο καθένας με τη δική του δουλειά και τρέχαμε. Μας πήρε λίγο καιρό».  

Τέλος, η Βίκυ Καγιά σχολίασε το ενδιαφέρον του Τύπου για το πότε θα κάνει το πρώτο της παιδί: «Δεν βλέπω αρνητικά το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για το πότε θα κάνει παιδί μια κοπέλα που μόλις έχει παντρευτεί. Είναι το ελληνικό σύνδρομο. Δεν προλαβαίνεις να βγάλεις το νυφικό και όλοι ξεκινάνε "πότε θα κάνεις παιδί;". Και άμα κάνεις το πρώτο αρχίζουν, "πότε θα κάνεις το δεύτερο;". Δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Ειναι η ελληνική νοοτροπία των media και πρέπει να τη βλέπουμε με χιούμορ και αγάπη».