«Όταν χτυπάς τους Έλληνες είναι σα να χτυπάς την Ευρώπη…  Μην ταπεινώνουμε τους Έλληνες», σχολίασε ο Νίκος Αλιάγας σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό «Le Point». Παράλληλα, ο γνωστός παρουσιαστής εξέφρασε την εκτίμηση πως οι Έλληνες «έχουν πιαστεί όμηροι», ενώ τόνισε πως επί δύο χρόνια η χώρα προσπαθούσε αποτυχημένα να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ, τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η πραγματικότητα της χώρας βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που παίζεται στις Βρυξέλλες. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί σημαντικά, η μεσαία τάξη έχει επιβαρυνθεί με φόρους και μας δανείζουν χρήματα με επιτόκια κυνικά και άδικα. Η μεσαία τάξη είναι αυτή που υποφέρει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το επίπεδο ζωής των Ελλήνων, ο Ν. Αλιάγας παρουσίασε τις επιπτώσεις στο επίπεδο ζωής τους. Ανέφερε μάλιστα για παράδειγμα τα σχολεία της βορείου Ελλάδος τα οποία δεν είχαν θέρμανση τη στιγμή που ο υδράργυρος έδειχνε -10, ενώ προσθέτει πως τα συσσίτια πληθαίνουν και ο κατώτατος μισθός είναι πια 400 ευρώ.

«Πλέον, η πολιτική τάξη δεν εκπροσωπεί ούτε τις ανάγκες ούτε τις προσδοκίες της κοινωνίας», υπογραμμίζει και καταλογίζει ευθύνες στους πολιτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο «ενήργησαν με ελαφρότητα». «Ενώ η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας, πρέπει να ανακαλύψει εκ νέου τον πολιτικό διάλογο» σημειώνει.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι διάσημη για τους εκατομμυριούχους της τη στιγμή που η πλειοψηφία του κόσμου βιώνει τη φτώχεια» σχολίασε κυνικά: «Αφήστε τις φαντασιώσεις». «Υπάρχουν μεν κάποιοι εκατομμυριούχοι αλλά θα πληρώσουν όπως όλοι οι άλλοι» πρόσθεσε. Επίσης, ανέφερε πως η εκκλησία έχει ήδη κλείσει το ραδιόφωνό της.

Τέλος, ο Ν. Αλιάγας αναφέρθηκε και στην Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, λέγοντας πως «το να μας ζητούν να πουλήσουμε  τα νησιά μας για να πληρώσουμε τα χρέη μας, όπως είπε η Άνγκελα Μέρκελ είναι απαράδεκτο για την χώρα...».
«Όπως και το να μας στέλνετε έναν Γερμανό επίτροπο, ενώ η Γερμανία ποτέ δεν μας αποζημίωσε για τα δεινά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου», κατέληξε.


πηγή: topontiki.gr