Στο περιοδικό Εγώ Weekly μίλησε η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους που φέτος είναι από τους τυχερούς, αφού παίζει στην επιτυχημένη σειρά «Κλινική Περίπτωση».  
Μπορεί τα τρία αυτά χρόνια της απουσίας της πολλοί κακεντρεχείς να είπαν ότι απουσιάζει γιατί δεν έχει προτάσεις, όμως η ηθοποιός πλέον δε δίνει σημασία.  

«Τώρα πια δε στεναχωριέμαι. Θα στενοχωριόμουν για σημαντικότερους λόγους. Καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Και να στενοχωρηθείς και να δικαιολογηθείς, πάλι θα πιστεύουν τις κακίες τους. Δεν είμαι… δολοφόνος για να απολογηθώ», είπε.  

Πάντως η γρήγορη επιτυχία με τους «Ψίθυρους καρδιάς» παραδέχθηκε ότι την τρόμαξε.  
«Φοβόμουν και κρυβόμουν. Με τρόμαξε γιατί ήταν μαζικό. Από εκεί που ήμουν ένα άγνωστο κορίτσι, που κυκλοφορούσε κανονικά έξω, ξαφνικά έγινα γνωστή και δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου. Ακόμα και τότε όμως που ήμουν πιο μικρή είχα την αίσθηση ότι όλο αυτό θα ήταν για λίγο. Κλείστηκα όμως πάρα πολύ στον εαυτό μου», εξομολογήθηκε.  
Και ναι, τα πράγματα της ήρθαν βολικά, όμως εκείνη υποστηρίζει ότι με τον τρόπο της την πλήρωσε τη γρήγορη επιτυχία.  

«Πλήρωσα τη γρήγορα επιτυχία αλλιώς. Πάντα θα είμαι λίγο… ύποπτη. Γιατί έγινε αυτό… Γιατί έγινε εκείνο… Ένα τόσο θετικό πράγμα έχει και πολλά αρνητικά. Ευτυχώς δεν ψωνίστηκα, αλλά δεν είναι δύσκολο να το πάθει κάποιος. Εγώ αντί να πάω προς τα πάνω, πήγα προς τα κάτω. Κλείστηκα. Είναι και ο χαρακτήρας μου τέτοιος», τόνισε.  

Όσο για το γάμο; Δεν το φανταζόταν ποτέ ότι θα ντυθεί… νυφούλα, ενώ αποκάλυψε ότι όπως όλα τα ζευγάρια έτσι κι εκείνη με τον σύζυγό της έχουν περάσει τις κρίσεις τους. Πάντως ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, λέει η Άννα Μαρία.  

«Ο έρωτας όταν έρθει η ώρα να σκοτωθεί, σκοτώνεται από μόνος του. Εμείς δεν έχουμε προλάβει ακόμα να ρουτινιάσουμε», είπε.