Για τον έρωτα, τους φόβους του, αλλά και την συνεργασία του με την Μαρινέλλα μίλησε ο Κώστας ΚαραφώτηςΟ τραγουδιστής πραγματοποίησε δύο μοναδικές εμφανίσεις με την μεγάλη κυρία του τραγουδιού στην Κύπρο, οι οποίες σημαδεύτηκαν από πολλή μεγάλη επιτυχία.   «Καταρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στη  «μεγάλη κυρία» του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα. Η συνεργασία μου, μαζί της ήτανε πραγματικά ένα από τα σπουδαιότερα δώρα που έχω «λάβει» στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Μια εμπειρία ζωής που πάντοτε θα με ακολουθεί. Η πρόταση προέκυψε το Νοέμβριο. Τώρα ποια ήταν η πρώτη μου αντίδραση...πολλές φορές όταν βιώνεις ένα έντονο συναίσθημα, μετά δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια! Τα έντονα συναισθήματα, όπως η χαρά, ο ενθουσιασμός, τις πλείστες φορές μας ξεπερνάνε και δεν περιγράφονται».  

Πώς αισθάνθηκε όμως στη συγκεκριμένη στιγμή;
 
«Ήτανε ίσως το σημαντικότερο βράδυ της μέχρι τώρα πορείας μου…Στην αρχή,  θα έλεγα, ότι είχα λίγο περισσότερη αγωνία, απ΄ ότι άλλες φορές. Μετά το πρώτο τραγούδι όμως, δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχε μόνο η χαρά, ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση του «ένα όνειρο πραγματοποιείται» και φυσικά η τόση αγάπη του κόσμου, που είναι η κινητήριος δύναμη για πολλά. 

Επίσης, η  Μαρινέλλα  εκτός από μία  σπουδαία ερμηνεύτρια, είναι και ένας σπουδαίος και αξιόλογος άνθρωπος...Επιδιώκει να νιώθεις άνετα και οικεία μαζί της και αυτό έκανε και  από την πρώτη κιόλας πρόβα ...Πραγματικά δε χάρηκα μόνο που συνεργάστηκα με μία τόσο σπουδαία ερμηνεύτρια, χάρηκα τόσο που και στη ζωή μου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα τόσο σπουδαίο άνθρωπο....!!! Στις μέρες μας πια , δύσκολα συναντάς ατόφιους ανθρώπους και η Μαρινέλλα ανήκει σ΄ αυτή την κατηγορία».  

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο celine-magazine.com αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχε μέχρι σήμερα με γνωστά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ δεν έκρυψε ότι υπάρχουν και άλλοι με τους οποίους θα ήθελε να βρεθεί μαζί επί σκηνής:   

«Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ πραγματικά με πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως ο Αντώνης Βαρδής, ο οποίος υπέγραψε τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο με τίτλο «Είμαι Εδώ». Η Πέγκυ Ζήνα επίσης ήταν επίσης από τους πρώτους ανθρώπους που με εμπιστευτήκαν. Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεργασία μου με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τη Γλυκερία, το Χρήστο Νικολόπουλο και σαφώς τώρα με την «κυρία» του ελληνικού πενταγράμμου Μαρινέλλα, αλλά και με πολλούς άλλους...  Γενικά συνεργάστηκα με πολύ αξιόλογους συνθέτες και ερμηνευτές και τους ευχαριστώ έναν, έναν ξεχωριστά. Σαφώς και υπάρχουν και άλλα ονόματα που θα ήθελα να συνεργαστώ, είναι πολλοί, υπάρχουν  και πολλοί άλλοι  αξιόλογοι ερμηνευτές και συνθέτες στη χώρα μας. Θέλω να κάνω ακόμα πολλά....»  

Αν και έχει επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, αρνήθηκε προτάσεις που δεν τον εξέφραζαν. «Ναι είναι γεγονός ότι δεν έχω κάνει «εκπτώσεις». «Εκπτώσεις» με ποια έννοια, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας... Σαφώς και δεν αμείβομαι όπως πριν!!!  Όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εγώ. Οι τιμές έχουν πέσει αρκετά για όλους μας και έτσι πρέπει! Όμως δε σημαίνει ότι κάνεις το ίδιο και με τους στόχους σου και τα θέλω σου. Τα όνειρα μας και τις αξίες μας δε μπορεί να μας τα πάρει κανείς. Άρα κάτι το οποίο δε με εκφράζει καλλιτεχνικά γιατί να το κάνω;  Πιστεύω ότι τα σωστά βήματα είναι αυτά που φέρνουν τη διαχρονικότητα.... Δεν είμαι της φούσκας ή της «αρπαχτής».


Θα άφηνε τα μπουζούκια για κάποια μουσική σκηνή; «Γενικά θέλω να τραγουδάω σε μαγαζιά όπου με εκφράζει το ρεπερτόριο, η προτεινόμενη συνεργασία με άλλους τραγουδιστές αλλά και ο χώρος, γενικά δε θέλω να κάνω δουλειές του ποδαριού».  

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην διαδικασία της επιλογής τραγουδιών και  πολύ σύντομα θα μπει στο στούντιο για την ηχογράφηση του καινούργιου του δίσκου, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασία στην Αθήνα.  Στο βίντεο κλιπ του «Απεργώ», είδαμε ένα Κώστα, κυνηγημένο από τον ίδιο του τον εαυτό...

Τι σχέση έχει αυτό με την πραγματικότητα; 
«Δε λένε πως τις περισσότερες φορές ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι ο ίδιος μας εαυτός; Και σε μένα κάτι παρόμοιο συμβαίνει... Θα έλεγα λοιπόν, πως ίσως  ο μοναδικός μου φόβος  είναι ο ίδιος  μου ο εαυτός...  Και πολλές φορές για να είμαι ειλικρινείς προσπαθώ να ξεφεύγω απ'αυτόν».

Κεφάλαιο έρωτας: Τον φοβάται; «Το φοβάμαι με ποια έννοια, ότι δε θέλω να ξεφεύγω από τα δεδομένα, να φεύγω από τα πλαίσια της λογικής και να χάνομαι.... Αυτό είναι που φοβίζει. Δε θέλω να χάνω πια τις ισορροπίες μου ως άνθρωπος. Σαφώς και μ΄αρέσει η μαγεία του έρωτα, όχι όμως ο αποπροσανατολισμός. Έχω αγαπηθεί και πολύ μάλιστα στη ζωή μου και είμαι ευγνώμων γι΄ αυτό».

Έχει ζητήσει συγγνώμη; «Το ευχαριστώ και το συγγνώμη, είναι οι δύο λέξεις που πρέπει να εκφράζονται και με λόγια και με πράξεις. Ναι έχω ζητήσει συγνώμη. Όταν φταίω για κάτι σαφώς και απολογούμαι». 

Του έχουν ζητήσει συγγνώμη; Έχει συγχωρέσει;
 «Ναι... και σαφώς έχω συγχωρέσει».

Πηγή: star.gr