Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τους συνεργάτες του στην εκπομπή «Πρωινό Mou» με αφορμή τις δηλώσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη για την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας, λίγη ώρα πριν από την πρεμιέρα του στον «Ζυγό» το βράδυ της Παρασκευής.

 

Ο 33χρονος τραγουδιστής σχολίασε την κλοπή των αρχαίων από το Μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας λέγοντας: «Μόνο ένας αναίσθητος κι ένας ασυνείδητος θα έμενε ασυγκίνητος από μια τέτοια κατάσταση. Βλέπω ότι γεννιέται ένα κύμα αλληλεγγύης και φιλαλληλίας μέσα από τα δύσκολα. Εγώ είμαι πολύ περήφανος που είμαι Έλληνας».  

Μετά την προβολή των συγκεκριμένων δηλώσεων η Σάσα Σταμάτη είπε πως όλοι οι καλλιτέχνες τελευταία κάνουν πολιτικά σχόλια επειδή είναι της μόδας και όχι επειδή τα πιστεύουν, πράγμα που προξένησε την έντονη αντίδραση του 42χρονου οικοδεσπότη της εκπομπής: «Δεν είναι πολιτικός λόγος να μιλάς για την κρίση, Σάσα. Ρωτάτε και απαντάει. Να μην απαντήσει; Σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις χώρες υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που μέσω της δουλειάς τους που βγάζουν πάρα πολλά χρήματα δίκαια. Το αν έχουν κλέψει την εφορία είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο αν έχεις αποδείξεις πες το ή αν δεν έχεις μην το πεις. Δεν σημαίνει πως ένας άνθρωπος, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, που έχει βγάλει πολλά χρήματα δεν έχει άποψη και δεν μπορεί να πει ότι ναι είναι δύσκολα τα πράγματα με την κρίση» είπε και έπειτα συνέχισε: «Ο Θεοδώρακης έκανε μια εκπληκτική εκπομπή χθες. Έτσι; Γιατί να είναι πιο βαρύνουσα η γνώμη του 20χρονου φοιτητή του Γιάννη Μπέζου-που μπορεί να είναι εκπληκτικός ηθοποιός και να είναι ο αυριανός Μινωτής-και όχι του Μιχάλη Χατζηγιάννη; Για μένα μόδα είναι ότι ρωτάνε δεκαοκτώ χιλιάδες χρόνια τον Χατζηγιάννη πότε θα παντρευτεί με την Μακρυπούλια. Η Μακρυπούλια βγήκε και μίλησε γι’ αυτό μια φορά σε εμάς πριν λίγο καιρό».

Έπειτα κατέληξε: «Για μένα η λογική ότι κάποιους ανθρώπους που έχουν βγάλει λεφτά, πρέπει να τους πυροβολήσουμε είναι λάθος. Κι επιμένω ότι δεν είναι πολιτική άποψη η γνώμη για την κρίση. Είναι κοινωνία, κοινωνική άποψη».

Πηγή: Yupi.gr