Τις καρδιές μικρών και μεγάλων έχει κλέψει ο Uggie, ο σκύλος που πρωταγωνιστεί στο «The Artist» και εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ όπως κάθε μεγάλος σταρ: χρυσό κολάρο από γνωστή εταιρεία κοσμημάτων φορούσε ο σκυλάκος, το οποίο θα δημοπρατηθεί για να βοηθηθεί ίδρυμα για τα αδέσποτα!   Πίσω από το χρυσό κολάρο των 18 καρατίων, με τον μαύρο σατέν φιόγκο και με σκαλισμένο το όνομα του Uggie βρίσκεται η Caroline Scheufele, πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Chopard.  

«Ο ρόλος του Uggie στην ταινία The Artist με γοήτευσε ιδιαίτερα. Γνωρίζοντας ότι ο Uggie είναι ένας σκύλος διασώστης, με ενέπνευσε να δημιουργήσω ένα μοναδικό κομμάτι υπέρ ενός σημαντικού σκοπού», δήλωσε η κα. Scheufele, που λατρεύει το σινεμά και τα σκυλιά και, μάλιστα, έχει επτά σκύλους!  

Το οσκαρικό κολάρο του Uggie και ακόμα ένα παρόμοιο θα δημοπρατηθούν για να βοηθηθεί το Amanda Foundation, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1976. Στόχος της είναι να βρίσκουν σπίτι σκύλοι και γάτες που, άθελά τους, περνούν τις τελευταίες μέρες της ζωής τους σε Στέγες Αδέσποτων.πηγή: star.gr