Απόλυτα συνυφασμένος με το κλίμα της εποχής είναι ο τίτλος του νέου δίσκου του Γιάννη Ζουγανέλη, που λέγεται «με γεια το κούρεμα». Ο στιχουργός, συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός αποκάλυψε στο περιοδικό ΕΓΩ άγνωστα στοιχεία του εαυτού του, ενώ μίλησε και για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. «Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά δεν πρέπει να μιζεριάζουμε άλλο. Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία να βρεθούμε μεταξύ μας και να πιστέψουμε ο ένας στον άλλο. Οι Ελληνες έχουμε και καλά πράγματα. Εχουμε αγάπη και φιλοξενία. Πρέπει να μπει μεγάλη τελεία στο lifestyle».

Εάν οι Ελληνες κάνουν κάτι λάθος, η άποψή του ήταν πολύ συγκεκριμένη: «Δεν είμαστε φιλομαθείς. Πρέπει να δημιουργούμε και να σταματήσουμε να είμαστε υπάλληλοι. Όταν δεν είσαι υπάλληλος, δεν σε αγγίζει κανένα μέτρο. Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε την λογική της αφθονίας».

O Γιάννης Ζουγανέλης παραδέχεται ότι έχει παρασυρθεί από προσωπική και καλλιτεχνική ανασφάλεια και δε θα έκανε τα ίδια λάθη σήμερα: «Εκανα κάποια πράγματα για να μπορέσω να ισορροπήσω καλλιτεχνικά. Δεν θα τα έκανα ξανά εάν γυρνούσα σε εκείνες τις εποχές. Δεν τα αποποιούμαι. Μέσα εκεί προσπαθούσα να βρω υγεία. Οι νέοι μπορούν να πάρουν πολλά πράγματα από τους παλιότερους, αρκεί οι παλιοί να τους ανοίξουν τις πόρτες να μπουν μέσα».