«Έχω υπάρξει έως και πολύ φτωχός! Αλλά όταν κανείς ξεκινά τη ζωή του και προσπαθεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του και, εν πάση περιπτώσει, αγωνίζεται να ανοίξει το δικό του δρόμο και χώρο στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να έχει κεφάλαια από το σπίτι του, είναι λογικό να περάσει περιόδους φτώχειας... ... Αυτό, όμως, είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περνάμε σήμερα», αναφέρει ο Σταύρος Ζαλμάς για τα δύσκολα χρόνια της ζωής του ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί πως υπήρχαν περίοδοι κατά τις οποίες ζούσε με λιγότερα από 20.000 δραχμές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω βρεθεί αρκετές φορές κάτω από το όριο της φτώχειας.»

Όσον αφορά στην ομορφιά και στο ρόλο που μπορεί να παίξει για μία καριέρα στο χώρο της υποκριτικής, ο ηθοποιός δηλώνει: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει προκατάληψη σε σχέση με την ομορφιά· αν υπάρχει, υπάρχει για τους ανθρώπους που είναι λιγότερο όμορφοι ή δεν είναι όμορφοι. Δεν υπάρχει, δηλαδή, προκατάληψη εναντίον της ομορφιάς. Είναι ψέμα αυτό. Απλώς η δουλειά μας δεν «κερδίζεται» με την ομορφιά, αλλά με ταλέντο, αγώνα, μελέτη, σπουδή και πολλή δουλειά. Αν κανείς δεν δουλεύει, δεν έχει ταλέντο, δεν μελετάει, δεν αγωνίζεται να κατακτήσει το να είναι καλός ηθοποιός, τότε μπορεί να γίνουν σχόλια για το παρουσιαστικό του.»

Μιλώντας για απραγματοποίητα όνειρα ο Σταύρος Ζαλμάς αναφέρει: «Νομίζω ότι τα σημαντικά πράγματα τα έχω καταφέρει. Έγινα αυτό που ήθελα και μου δόθηκε η ευκαιρία, κάποιες φορές, να δω τον εαυτό μου έτσι όπως ήλπιζα. Και δεν αναφέρομαι στην επιτυχία, αλλά στη διαδικασία. Νομίζω ότι είμαι από τους τυχερούς και τους καθόλου πικραμένους.»


πηγή: myself.gr