Την οργή της για τους πολιτικούς της Ελλάδας, οι οποίοι «προκειμένου να διασφαλίσουν την επανεκλογή τους, έδιναν πάντα ψεύτικες υποσχέσεις», εκφράζει η Νάνα Μούσχουρη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο γερμανικό περιοδικό «Stern». «Εξαιτίας τους ζούσαν όλοι σε ένα ψέμα», δηλώνει η κ. Μούσχουρη, ενώ αναφέρει ότι και η Ευρώπη έχει κάνει λάθη, αφού «οι μικρές χώρες ήταν άσχημα προετοιμασμένες για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η Νάνα Μούσχουρη ομολογεί ότι φοβάται για το μέλλον της Ελλάδας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με προηγούμενες τοποθετήσεις της για την ελληνική κρίση και το γεγονός ότι «υπήρξε σκληρή με τους συμπατριώτες της, που έπρεπε να μάθουν να εξισορροπούν τα χρέη τους». «Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται» είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν μόνο να φύγουν. Της αδελφής μου της μειώθηκε ήδη η σύνταξη. Ευτυχώς τόσο εγώ, όσο και η κόρη της, είμαστε σε θέση να τη βοηθήσουμε σε περίπτωση ανάγκης. Σε πάρα πολλές οικογένειες κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Θα πάρει χρόνια έως ότου η χώρα μπορέσει να ανασυγκροτηθεί» είπε ακόμα.
   
Η Νάνα Μούσχουρη απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί εκ νέου με την πολιτική λέγοντας ότι «τότε (σ.σ.: όταν ήταν ευρωβουλευτής της ΝΔ την περίοδο 1994-99) είχα ενδώσει στις πιέσεις φίλων. Αλλά ήμουν πολύ αφελής. Οι τακτικισμοί για τη διατήρηση της εξουσίας δεν ήταν ούτε και θα είναι ο κόσμος μου. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τραγουδώ».