current views are: 1

31 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση05:59

Demy: Από τα έδρανα της Νομικής στο… τραγούδι – Ποια είναι η 20χρονη που κατακτά την pop σκηνή!

Η επιτυχία ήρθε νωρίς για τη Δήμητρα Παπαδέα, κατά κόσμον Demy. Στα 20 της χρόνια έχει ήδη σημειώσει σημαντικά βήματα στο χώρο της μουσικής και μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας τόσο με την εξωτερική της εμφάνιση όσο και με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αυτή τη στιγμή το τραγούδι «Μία ζωγραφιά» που πρωτοερμήνευσε το 2011 μαζί με τον Μηδενιστή έχει 8.500.000 εκατομμύρια views στο Youtube.

Δημοσίευση 05:59’
αρθρο-newpost

Η επιτυχία ήρθε νωρίς για τη Δήμητρα Παπαδέα, κατά κόσμον Demy. Στα 20 της χρόνια έχει ήδη σημειώσει σημαντικά βήματα στο χώρο της μουσικής και μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας τόσο με την εξωτερική της εμφάνιση όσο και με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αυτή τη στιγμή το τραγούδι «Μία ζωγραφιά» που πρωτοερμήνευσε το 2011 μαζί με τον Μηδενιστή έχει 8.500.000 εκατομμύρια views στο Youtube.

Η επιτυχία ήρθε νωρίς για τη Δήμητρα Παπαδέα, κατά κόσμον Demy. Στα 20 της χρόνια έχει ήδη σημειώσει σημαντικά βήματα στο χώρο της μουσικής και μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας τόσο με την εξωτερική της εμφάνιση όσο και με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αυτή τη στιγμή το τραγούδι «Μία ζωγραφιά» που πρωτοερμήνευσε το 2011 μαζί με τον Μηδενιστή έχει 8.500.000 εκατομμύρια views στο Youtube. Από τα φοιτητικά έδρανα της Νομικής πέρασε στο τραγούδι και η επιτυχημένη πορεία της στο χώρο της μουσικής φαίνεται προδιαγεγραμμένη. Οι καλά γνωρίζοντες κάνουν λόγο για το νέο αστέρι της pop σκηνής, ενώ οι καθηγητές της στη Νομική σχολή Αθηνών, στην οποία φοιτά, μιλούν για μία μελλοντική άξια εκπρόσωπο της μάχιμης δικηγορίας. Η Demy όμως έχει βάλει πλώρη για το δικό της όνειρο: Προχωρά στο τραγούδι και ετοιμάζεται να κατακτήσει τη μουσική βιομηχανία!

Ανέκαθεν εξάλλου η μουσική ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ταυτόχρονα με την άλφα βήτα στα 5 μου χρόνια μάθαινα και πιάνο». Τα τραγούδια της «Ζωγραφιά» και το «Μόνο μπροστά» βρίσκονται καθημερινά στα playlists των ραδιοφώνων  και η νεαρή κοπέλα με τα καταγάλανα μάτια και τη μουσική παιδεία έχει ήδη σημειώσει σημαντικές συνεργασίες με τον Μηδενίστη, τον TNS, τον σκηνοθέτη των επιτυχιών της Κωνσταντίνο Ρήγο αλλά και τον καλό της φίλο Oge. Aνήκει στη δισκογραφική εταιρεία Panik Records του Πάρη Κασιδόκωστα και ομολογεί πως η επιτυχία ήρθε ξαφνικά στη ζωή της. Η Νομική πέρασε σε δεύτερη μοίρα όταν ο Μηδενιστής την ανακάλυψε και της πρότεινε να συνεργαστούν.

Η ίδια παραδέχεται πως αγαπάει τη δικηγορία και θα φροντίσει να πάρει λίαν συντόμως το πτυχίο της αλλά πως η μουσική αποτελεί πλέον μονόδρομο για εκείνη. Με καταγωγή από τη Μάνη και μεγαλωμένη στη Νίκαια από οικογένεια διακεκριμένων Νομικών (τόσο ο πατέρας της όσο και η μεγάλη της αδερφή ασκούν ενεργά τη Δικηγορία) αποφάσισε να ακολουθήσει και η ίδια τις Νομικές επιστήμες (εισήχθη στη Νομική Αθηνών με 19.100 μόρια). Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνη και έτσι οι αίθουσες του πανεπιστημίου αντικαταστάθηκαν από studio ηχογράφησης και η μελέτη του Δικαίου από μουσικές νότες.

Οι δικοί της άνθρωποι σεβάστηκαν την απόφασή της να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και την υποστηρίζουν σε κάθε της νέο επαγγελματικό βήμα. Αυτό τον καιρό η Demy ετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο της μουσικό κομμάτι που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο μήνα. Στη δισκογραφία μετρά μόλις 9 μήνες και το «Μόνο μπροστά» υπήρξε το πρώτο της cd single. Πριν λίγες μέρες μάλιστα βραβεύθηκε μαζί με τους Playmen με χρυσό δίσκο για το τραγούδι «Fallin».


Στο δρόμο πλέον την αναγνωρίζουν, οι επαγγελματικές προτάσεις πέφτουν βροχή και η ίδια ομολογεί πως δεν έχει επηρεαστεί από την ξαφνική δημοφιλία που γνωρίζει. Την ώρα που συνάδελφοί της κάνουν καριέρα στο τραγούδι επιδεικνύοντας πρωτίστως την εξωτερική τους εμφάνιση και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη φωνή, εκείνη αποφασίζει να υιοθετήσει ένα πιο σοβαρό προφίλ: Ντύνεται σεμνά, ακολουθεί πιστά τις συμβουλές των ανθρώπων που την πλαισιώνουν και δηλώνει πως «music is my only boyfriend»! 

Οι τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές τη φιλοξενούν συχνά γιατί συνειδητοποιούν πως «πουλάει» και η ίδια προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες στη ζωή της, που την είδε να άλλαζει εν μία νυχτί. Πρόσφατα μάλιστα συνεργάστηκε και με τη Σήλια Κριθαριώτη στα Mad Walks, όπου είχε την ευκαιρία να κάνει ακόμη πιο γνωστά τα μουσικά της κομμάτια. «Ήταν μία εμπειρία που μου έδωσε πολλά», αποκαλύπτει η ίδια. Πώς είναι όμως η καθημερινότητά της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας; Σηκώνεται νωρίς το πρωί, παρακολουθεί τα μαθήματά της στο Πανεπιστήμιο, εν συνεχεία μελετά μουσική, γράφει τους δικούς της στίχους και χαλαρώνει παίζοντας τέννις και ακούγοντας jazz κομμάτια. Μία φυσιολογική ζωή για μία ταλαντούχα κοπέλα, πολλά υποσχόμενη.


Eκτός από ανερχόμενη τραγουδίστρια είναι και μία εκπληκτικά ερωτεύσιμη γυναίκα που έχει «κάψει» ήδη αρκετές ανδρικές καρδιές. Πώς φαντάζεται τον άνδρα των ονείρων της; «Να είναι σοβαρός αλλά με αίσθηση του χιούμορ, κοινωνικός, ευχάριστος και προπάντων όχι τσιγκούνης», είχε παραδεχθεί σε πρόσφατη συνέντευξή της. Λατρεύει τη μουσική του Elvis Presley και παραδέχεται πως αν εκείνος ήταν ακόμη εν ζωή θα ήταν ερωτευμένη μαζί του. 

Mπορεί η κρίση να μην έχει αφήσει ανεπηρέαστη ούτε τη μουσική βιομηχανία, χαρισματικές φωνές όμως σαν αυτή που διαθέτει η 20χρονη Demy, δεν χάνονται εύκολα γιατί πολύ απλά το ελληνικό πεντάγραμμο της χρειάζεται…

Φανή Πλατσατούρα



σχετικα αρθρα