Αποστολή του ήταν να προστατεύει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Βρισκόταν κοντά στο αυτοκίνητο την ημέρα εκείνη του Νοέμβρίου του 1963 που ο πρόεδρος John F. Kennedy δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο στο Ντάλας Τέξας. Στα απομνημονεύματά του, ο 80χρονος πλέον Clint Hill αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες από την τραγική εκείνη ημέρα όπου ο ίδιος προσπάθησε να μπει μπροστά στις σφαίρες, ενώ κομμάτια του κρανίου του προέδρου διασκορπίζονταν στο αμάξωμα του αυτοκινήτου και η Jackie Kennedy σοκαρισμένη μάζευε τα υπολείμματα του εγκεφάλου του άνδρα της... Σκληρές λεπτομέρειες κι ανατριχιαστικές πληροφορίες δίνει ο πρώην πράκτορας, που έζησε λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία του προέδρου.

Στο βιβλίο του «Mrs Kennedy and Me», ο άνδρας περιγράφει πώς αντέδρασε η Πρώτη Κυρία τη στιγμή της δολοφονίας του συζύγου της: «Τα μάτια της γέμισαν με τρόμο. Προσπαθούσε να πιάσει κάτι. Έψαχνε ένα κομμάτι από το κεφάλι του προέδρου». 
 
Ο πρόεδρος πυροβολήθηκε στον λαιμό και το κεφάλι κι αμέσως κύλησε προς την πλευρά της γυναίκας του. Ο Hill είναι η διάσημη φιγούρα που βλέπουμε σε βίντεο να σκαρφαλώνει στο πορτμπαγκάζ της λιμουζίνας που μετέφερε το προεδρικό ζευγάρι. 
   
Στο βιβλίο του ανακαλεί τη στιγμή που το πλήθος ζητωκραύγαζε για την αυτοκινητοπομπή και αμέσως μετά τον ήχο της έκρηξης. Κοίταξε ολόγυρα και είδε τον πρόεδρο να πιάνει τον λαιμό του. «Κάποιος είχε πυροβολήσει τον πρόεδρο κι έπρεπε να μπω ανάμεσα στον σκοπευτή και τον πρόεδρο και την κυρία Kennedy. Τίποτα άλλο δεν είχε σημασία!»
 
Προτού ακόμη πλησιάσει στο ζευγάρι, δύο ακόμη πυροβολισμοί ακούστηκαν, με τον τελευταίο να πετυχαίνει τον John F. Kennedy στο κεφάλι, ακριβώς πάνω από το δεξί του αυτί. 
   
«Ο ήχος ήταν όπως ένα πεπόνι σκάει πάνω στο τσιμέντο!» θυμάται ο 80χρονος άνδρας, προσθέτοντας ότι μέρη από το κρανίο και το μυαλό του προέδρου χύθηκαν στο πρόσωπο, το πουκάμισο και τα μαλλιά του. Η σορός του έπεσε προς την πλευρά της συζύγου του, η οποία έντρομη φώναξε «Jack, Jack, τι σου έκαναν!». Ο Hill που στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι θα ήταν εκείνος που θα δεχόταν την τρίτη σφαίρα αν είχε κινηθεί ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα αναρωτήθηκε: «Πώς άφησα αυτό να συμβεί σ’ εκείνη;». 
   
Μιλώντας στο περιοδικό People, που δημοσιεύει αποσπάσματα του βιβλίου, ο πρώην πράκτορας προσθέτει: «Δεδομένων της θέσης μας, του καιρού, τον τόπο που βρισκόμασταν, τα πάντα... έκανα ό,τι μπορούσα. Αλλά ακόμη αισθάνομαι ένοχος!». 
 
Όσο περίμεναν έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρισκόταν στο πλευρό της κυρίας Kennedy, επισημαίνει ότι το φως είχε χαθεί από τα μάτια της. Ενώ βρίσκονταν εκεί, ο Hill δέχθηκε τηλεφώνημα από τον αδερφό του προέδρου, Robert Kennedy, ο οποίος απαιτούσε να ενημερωθεί πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση. Στοιχειωμένος από την εικόνα της σφαίρας να διατρυπά το κρανίο του προέδρου, ο Hill απλώς είπε: «Πιο άσχημα δεν γίνεται!». 
   
Όταν πήγαν να δουν το πτώμα του συζύγου της, μ’ ένα ψαλίδι έκοψε λίγες τούφες από τα μαλλιά του για να κρατήσει κάτι από εκείνον. Ο Hill έμεινε κοντά της ακόμη έναν χρόνο μετά τη δολοφονία και ήρθε ακόμη πιο κοντά με την πρώην Πρώτη Κυρία. Αρνείται το γεγονός ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της, επιμένοντας ότι τη θαύμαζε βαθύτατα. Ανακαλεί ιστορίες που οι δυο τους κάθονταν στη διαδρομή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου καπνίζοντας κρυφά και πώς τον συμβουλευόταν κατά το ταξίδι τους στο Ντάλας όπου εξέφρασε τον φόβο της για την ασφάλεια τους.
 
Μετά την αποτυχία του να προστατεύσει τον πρόεδρο, βρήκε παρηγοριά στο ποτό. Κι έτσι παραιτήθηκε από τη δουλειά του όταν δούλευε για τον Lyndon Johnson. Όταν το 1994, πληροφορήθηκε για τον αγώνα που έδινε η Jackie Kennedy κατά του καρκίνου δεν την πήρε τηλέφωνο. Σκέφτηκε ότι θα της θύμιζε την τραγική εκείνη ημέρα της δολοφονίας. «Ο ήχος της φωνής της θα έκανε το ίδιο σ’ εμένα», εκμυστηρεύεται. 
 

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL