current views are: 1

6 Απριλίου 2012
Δημοσίευση12:02

«Δεν δέχομαι παρεμβάσεις στην εκπομπή μου»!

Στην εκπομπή «Στάση media» των Κοσμά Βίδου και Αφροδίτης Γραμμέλη μίλησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος σχολίασε την τηλεόραση, το θέατρο και τις επιθέσεις που δέχεται για την εκπομπή «Στην υγειά μας». 

Δημοσίευση 12:02’
αρθρο-newpost

Στην εκπομπή «Στάση media» των Κοσμά Βίδου και Αφροδίτης Γραμμέλη μίλησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος σχολίασε την τηλεόραση, το θέατρο και τις επιθέσεις που δέχεται για την εκπομπή «Στην υγειά μας». 

Στην εκπομπή «Στάση media» των Κοσμά Βίδου και Αφροδίτης Γραμμέλη μίλησε ο Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος σχολίασε την τηλεόραση, το θέατρο και τις επιθέσεις που δέχεται για την εκπομπή «Στην υγειά μας».  Συγκεκριμένα είπε:


Για τις μειώσεις στις τιμές των εισιτήριων στη θεατρική παράσταση που παίζει και στα θέατρα γενικώς. 

«Το έκαναν πολλοί και πολύ κακώς αυτοί που δεν το έκαναν και εξακολουθούν να μη το κάνουν. Σε τέτοια εποχή, όχι απλά να μη το κάνεις (να μειώνεις τις τιμές), αλλά και να βάζεις το Σάββατο που θέλει να βγει ο άλλος -γιατί μόνο Σάββατο μπορεί να βγει-, 27 ευρώ το εισιτήριο, το θεωρώ χυδαίο σήμερα. Πάντα θα το θεωρούσα χυδαίο, υπό την έννοια «Α, σήμερα που θα να βγεις και δε θες να κάτσεις μέσα, θα σου τα πάρω». Αυτή την κίνηση τη θεωρώ χυδαία. Δεν είναι θέμα χρημάτων, κανείς δε θα γίνει πλούσιος ή φτωχός. Ούτε κανείς από τα 22 στα 18 ευρώ θα πάθει κάτι. Είναι πιο πολύ ότι συμμετέχουμε όλοι, καταλαβαίνουμε, νιώθουμε τι συμβαίνει, συναισθανόμαστε».   

Για το γεγονός ότι δουλεύει στη τηλεόραση μόνο για οικονομικούς λόγους και πως αντιμετωπίζει τη δουλειά του σε αυτή.
«Με φανατισμό ηλιθίου δουλεύω στη τηλεόραση. Από τη στιγμή που λες ναι, δεν έχει σχέση γιατί την κάνεις. Εγώ ας πούμε, στο “Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος” ανακατευόμουν μέχρι και στις ερωτήσεις που δεν είχα καμία δουλειά. Εννοώ ότι μοχθώ γι’ αυτό πάντα».   

Για το εάν θα έκανε ξανά τηλεπαιχνίδι.
«Εάν είναι παιχνίδι γνώσεων θα το έκανα με χαρά. Αλλά μόνο παιχνίδι γνώσεων, όχι αυτά τα «τσίου-τσίου»».   

Για τη συνέχεια της εκπομπής του τον επόμενο χρόνο.
«Εγώ γενικώς σχέδια δεν κάνω ποτέ. Η δυναμική όμως της εκπομπής και η σχέση που έχει ο κόσμος με την εκπομπή, δεν μου επιτρέπει να σκεφτώ να σταματήσω την εκπομπή. Ο κόσμος μου είπε να μην σταματήσω. Και δε λέω μόνο για τους Έλληνες της διασποράς, μιλάω και για το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι πρόπερσι ήταν περισσότερο στην επαρχία που λέγανε «εμείς εδώ μαζευόμαστε σ’ ένα σπίτι και γλεντάμε μαζί σου». Τώρα όπως δυσκόλεψαν τα πράγματα, πλέον γίνονται και στην Αθήνα τέτοια τραπέζια».   

Για τις επιθέσεις που δέχθηκε για τα οικονομικά της εκπομπής κι εάν έγινε και ο ίδιος στόχος.
«Εγώ έγινα (στόχος) και για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ξεκίνησε δηλαδή ενορχηστρωμένα αυτό το πράγμα αλλά με αφήνει πραγματικά παγερά αδιάφορο. Όπως και τον κόσμο σας βεβαιώ. Δηλαδή ο κόσμος που πίστευε -είχε διαδοθεί κάποια στιγμή -ότι παίρνω όσα έπαιρνε τότε η παραγωγή, δηλαδή 50.000 το επεισόδιο, παρά ταύτα μου έλεγε «Ε, πολλά είναι, αλλά δεν πειράζει, να τα παίρνεις επειδή περνάμε καλά». Ο κόσμος δε μασάει θέλω να πω κι απόδειξη ότι πάμε όλο και καλύτερα. Στο κρατικό κανάλι πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που κάθονται απέναντι στο κρατικό κανάλι και στις όποιες επιλογές του. Το κρατικό κανάλι είναι για να «χτυπιέται», είτε έχεις δίκιο, είτε όχι». 
 

Για το εάν είναι σωστό σε καιρούς κρίσεις να βλέπουμε σε μία εκπομπή σαν το «Στην υγειά σας» να γλεντούν άνθρωπο.
«Σε καιρούς κρίσης νομίζω ότι πρέπει να γλεντάνε οι άνθρωποι. Και μάλιστα αυτό που εμείς προτείνουμε είναι το γλέντι αλά παλαιά. Δηλαδή μαζεύονται οι άνθρωποι και όπως λέει και ο Νιόνιος «φτιάχνουνε ιστορία οι παρέες». Έτσι κάναμε, έτσι έχω μεγαλώσει κι εγώ σε χρόνια πολύ δυσκολότερα από αυτά. Κι εμείς (οι Έλληνες) ξέρουμε τουλάχιστον να γλεντάμε, αυτό δεν πρέπει να το χάσουμε ποτέ. Μα εγώ αυτό ακριβώς προτείνω «γλεντάτε» κι εάν γίνεται να γλεντάμε με το τίποτα, ακόμα καλύτερα».   

Για τους καλεσμένους της εκπομπής και γιατί δε φέρνει άτομα από το ΛΑΟΣ.
«Καταρχάς, όταν έχω έναν καλεσμένο κεντρικό, φέρνει αυτός τους ανθρώπους που θέλει. Αφού φέρει τους ανθρώπους που θέλει, τους δικούς του, τους συνεργάτες του, από εκεί και πέρα παρεμβαίνω εγώ. Εάν δεν έχω κεντρικό καλεσμένο, όντως τότε καλούμε εμείς διάφορους ανθρώπους που ποτέ δεν είναι σχεδόν αυτοί που θέλουμε. Μπορεί να έχω σκεφτεί δέκα εγώ και οι τέσσερις να μην μπορούν. Άρα δεν παίζει καθόλου το «ποιος είναι τι» και τι εκπροσωπεί κομματικά καθόλου. Με το ΛΑΟΣ δεν έχω πραγματικά καμιά σχέση και δε θα ήθελα ποτέ να έχω και θα ήθελα να πάψει να υπάρχει, να σβηστεί από τον χάρτη. Ωστόσο, έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι στον ΛΑΟΣ αλλά μπορεί να μου είναι συμπαθής, να είναι μορφωμένος, να έχει κάτι να πει, να αγαπάει το ελληνικό τραγούδι, δεν έχω κανένα πρόβλημα».   

Για το εάν δέχεται κάποια παρέμβαση από τη διοίκηση της ΕΡΤ για τους καλεσμένους.«Όχι, καμία. Ούτε για τους καλεσμένους, ούτε για τη θεματολογία της εκπομπής, αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από την αρχή. Δηλαδή στην πρώτη παρέμβαση σταματάω την εκπομπή». 

πηγή: Το Βήμα