Η θλίψη για τον χαμό του πλημμυρίζει τις καρδιές όχι μόνο των δικών του ανθρώπων αλλά και αυτών που συνεργάστηκαν μαζί του, ήταν φίλοι του ή τον είχα γνωρίσει απλά μέσα από τα τραγούδια του.  Ένα αντίο δεν φτάνει και τα λίγα λόγια αγάπης είναι λίγα μπροστά στην αξία του Δημήτρη Μητροπάνου. Ο καλλιτεχνικός κόσμος όμως νιώθει την ανάγκη να τον αποχαιρετήσει. 
Μέγαλωσε η εθνική μας μοναξιά...  

O Γιάννης Κότσιρας με τον οποίο συνεργάστηκαν φέτος τον χειμώνα στο Κέντρο Αθηνών αρκέστηκε στο αντίο που έγραψε στην σελίδα του στο twitter: «Και να που η ιστορία έγινε σιωπή...Καλό σου ταξίδι δάσκαλε, φίλε, σύντροφε...»

Ο αδελφικός του φίλος Μανώλης Μητσιάς δήλωσε: «Ο Mητροπάνος πέρα από το ότι ήταν ένας αυθεντικός λαϊκός πολύ καλός τραγουδιστής ήταν και αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος, σπάνιο πράγμα για την εποχή μας. Υπήρξε πραγματικά ένας αριστοκράτης, large άνθρωπος στη δουλειά του χωρίς ζήλιες και χωρίς τις μεμψιμοιρίες που έχουν όλοι οι τραγουδιστές. Συνεργάστηκα μαζί του πολλές φορές και είδα τη μεγαλοσύνη του την ώρα που ένας άλλος τραγουδιστής είχε επιτυχία. Σπάνιο φαινόμενο ένας τραγουδιστής να χειροκροτάει συνάδελφό του που κάνει επιτυχία και να του λέει μπράβο. Αυτό το είχε μόνο ο Μητροπάνος, κανένας άλλος».

Θάνος Μικρούτσικος
«Ο Δημήτρης ήταν και είναι από τους ελάχιστους φίλους μου. Υπήρξε ο σπουδαιότερος εν ενεργεία Έλληνας τραγουδιστής. Ήταν άνθρωπος συντροφικός, αγαπητικός και λιγομίλητος. Αποτελούσε μοναδικό φαινόμενο στο συνάφι μας και αισθάνομαι πως "η δόξα πέρασε και δεν τον ακούμπησε". Αν και είχε ταλαιπωρηθεί με την υγεία του, είχε βγάλει τη γλώσσα του στο χάρο, μέχρι που σήμερα μας συντάραξε όλους και πιο πολύ τους τρεις σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής του, τη γυναίκα του Βένια, τις κόρες του Μυρσίνη και Αναστασία».  

Γιάννης Σπανός
«Για μένα, ο Δημήτρης δεν είναι ένας χθεσινός τραγουδιστής με σημαντικά τραγούδια, είναι ο γνήσιος άνθρωπος που γνώρισα τη δεκαετία του 1960, από την Πλάκα, τις μπουάτ και τα κουτούκια. Είχε πάντα τον δικό του ήχο και χαρακτήρα και ήταν ένας άνθρωπος γενναιόδωρος και έξω καρδιά . Εκτός από τις σπουδαίες συνεργασίες που είχε μεταγενέστερα, μου μένουν τα πρώτα τραγούδια που ερμήνευσε, όπως το "Τρένο". Ήταν ο πρωτεργάτης αυτών που λέμε "σλόγκαν" τραγούδια, τα οποία ανέβαζε πολύ ψηλά. Για μένα παρέμεινε ο "μέγας", μετά τον Καζαντζίδη. Ο Δημήτρης είχε τόση τρομερή δύναμη, που η φωνή του ζωντάνευε τα τραγούδια. Η προσωπικότητα, η δύναμη της ψυχής, η αλήθεια που έβγαζε όταν τραγουδούσε και αυτό το λαϊκό ταλέντο, ήταν τα στοιχεία που τον ξεχώριζαν. Έφυγε ένας σπουδαίος Έλληνας».  

Διονύσης Τσακνής
«Ότι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια δεν χωράνε σε μια τέτοια απώλεια. Έφυγε ο φίλος, ο σύντροφος, ο συνεργάτης, ο μάγκας. Μας λείπεις Μήτσο».
 
Λάκης Παπαδόπουλος
«Θα πενθήσει όλη η Ελλάδα, γιατί ήταν όλης της Ελλάδας ο τραγουδιστής».  

Λένα Αλκαίου
«Χάθηκε ένας πάρα πολύ μεγάλος τραγουδιστής, που με τη φωνή του έκανε συντροφιά, για τόσα χρόνια, σε όλους τους Έλληνες. Θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας».  

Έλλη Κοκκίνου
«Κρίμα...Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Δημήτρη Μητροπάνου.R.I.P»

Γιώργος Τσαλίκης
«Μόλις εμαθα για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου.. Αισθάνομαι μουδιασμένος.. Γιατί σε μερικούς ανθρώπους .. Δεν κολλάει ο θάνατος... Κρίμα..»
     
Δούκισσα Νομικού
"«Πως η ανάγκη γίνεται ιστορία.. Πως η ιστορία γίνεται σιωπή..» Για πάντα θα είσαι εδώ.. Με τα τραγούδια σου.."      

Νίκος Αλιάγας

«Μέσα στο αυτοκίνητο περνώντας στις όχθες του Σικουάνα. Να σ' ακούω τέρμα με δάκρυα στα μάτια . Αιώνια η μνήμη σου φίλε Δημήτρη Μητροπάνο. Ρόζα»

Έλενα Ακρίτα
«Πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος! Ο Μεγάλος, ο Μέγιστος! Ο ακριβός, ο πολυαγαπημένος! Η φωνή μας! Νιώθω σαν να έχασα δικό μου άνθρωπο! Αντίο!»

Σπύρος Χαριτάτος
«... λεβέντης θα πει : να χορεύεις της ζωής το ζειμπέκικο και οι άλλοι να δακρύζουν..καλό ταξίδι Άρχοντα ..»
   
Ελευθερία Αρβανιτάκη
«Σκοτείνιασε τη μέρα και τη διάθεση ολόκληρης της χώρας η απώλεια του σπουδαίου Δημήτρη Μητροπάνου.... »

Χαρούλα Αλεξίου
«Θα τον αγαπάμε πάντα…» 


Με πληροφορίες από tlife