Η πολύμηνη αποχή της Μαρίας Κορινθίου από τα θεατρικά και τηλεοπτικά δρώμενα έγινε αισθητή και οι φήμες ήθελαν να απουσιάζει καθώς προετοιμαζόταν να μεγαλώσει την οικογένειά της με ένα ακόμη παιδάκι. Τελικά όχι μόνο δεν είναι έγκυος αλλά αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για ένα δυναμικό comeback στον κινηματογράφο σε έναν ρόλο που της ταιριάζει απόλυτα: αυτόν της Θεάς Αφροδίτης.

Θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στον κινηματογράφο σε μία ταινία ελληνικής παραγωγής με θέμα το Δωδεκάθεο. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Ιούνιο και η Μαρία Κορινθίου ανασυγκροτεί ήδη δυνάμεις για να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της πάντως η ηθοποιός είχε αναφερθεί στο νέο κινηματογραφικό της εγχείρημα.
«Το θέμα έχει να κάνει με τους Θεούς του Ολύμπου, αλλά θα έχει μέσα Γοργόνες και Κύκλωπες. Θα είναι μια τεράστια παραγωγή». Η ίδια μάλιστα είχε τονίσει πως παρά την κρίση δεν είναι πρόκληση μια ταινία τέτοιου μεγέθους. «Γιατί να είναι πρόκληση; Ηθοποιοί, συνεργεία και τεχνικοί θα βρουν δουλειά. Δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα κουτάκι. Πρέπει να ανοιχτούμε σιγά σιγά. Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιορίζεται σε μέτριες ταινίες».

Άλλωστε η γοητευτική ηθοποιός ήταν ανέκαθεν «ανοιχτή» στις προκλήσεις. Στο παρελθόν υποδύθηκε την Εσμεράλδα, έναν ρόλο - πρόκληση, δεν δίστασε να εγκαταλείψει στα νεανικά της χρόνια την Ελλάδα για μία καριέρα στην Αμερική, να ανταλλάξει στη μεγάλη οθόνη ένα «καυτό» φιλί με τη συμπρωταγωνίστριά της Ναταλία Λιονάκη αλλά και φωτογραφηθεί μόνο με το άρωμά της προς τέρψιν των απανταχού θαυμαστών της.

Είναι μία γυναίκα που της αρέσει να παίζει ρόλους, να ρισκάρει και ενίοτε να «τσαλακώνεται». Ολοκληρωμένη προσωπικότητα, απόλυτα ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της Γιάννη Αϊβάζη και της μοναχοκόρης της Ισμήνης, η Μαρία Κορινθίου σχεδιάζει μία δυναμική επιστροφή στη μεγάλη οθόνη ως «γυμνή» Αφροδίτη που θα... «σπάσει» ταμεία.