Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε η αντεργατική συμπεριφορά του παρουσιαστή Νίκου Μουτσινά σε δύο δημοσιογράφους της εκπομπής «Δέστε τους». Ο παρουσιαστής ζήτησε την άμεση απόλυση δύο συναδέλφων από το κανάλι της Κάντζας ενώ για το θέμα παρενέβη η ΕΣΗΕΑ.

Οι απολυμένοι δημοσιογράφοι, με πολυετή εμπειρία στον τομέα ειδήσεων του καναλιού, κατήγγειλαν την ακραία συμπεριφορά του παρουσιαστή ενώ ισχυρίστηκαν πως ο ίδιος τους απευθυνόταν με ιδιαίτερα υποτιμητικά σχόλια κατά τη διάρκεια των meetings χαρακτηρίζοντάς τους «δημοσίους υπαλλήλους» ενώ όπως κατήγγειλαν στο σωματείο τους ο παρουσιαστής είχε την απαίτηση να «του γυαλίζουν τα παπούτσια».

Ο ίδιος τοποθετήθηκε για το θέμα μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

«Ένας παρουσιαστής μπορεί και να έχει τη δύναμη να απολύει και να προσλαμβάνει κόσμο, αλλά δεν είμαι αυτός ο παρουσιαστής. Δεν είμαι 70 χρόνια στην τηλεόραση, δεν είμαι brand name ούτε παντοδύναμος.Προτάσεις μπορώ να κάνω. Να πω ότι χρειάζομαι κόσμο ή ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για την εκπομπή και πρέπει να μεταφερθεί κάπου αλλού. Μπορώ να κάνω την πρόταση, αλλά δεν μπορώ να πάρω την απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Θέμα.


-Τότε για ποιον λόγο υπήρξαν πρώην συνεργάτες σου που σε κατηγόρησαν ότι απομακρύνθηκαν από την εκπομπή επειδή δεν ήταν στην «αυλή» σου, όπως άφησαν να εννοηθεί;

«Γιατί με μένα είχαν πάρε δώσε αυτοί οι άνθρωποι.' Ημουν το άτομο που έβλεπαν, το άτομο με το οποίο έκαναν meeting, το άτομο που τους έκανε τα παράπονα, που τους έλεγε «μπράβο, τι ωραία». Οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν meeting με τη διοίκηση του καναλιού ούτε με το γραφείο προσωπικού. Το να προτείνω στο κανάλι κάποια πρόσωπα που θα ήθελα να έχω ή να μην έχω μαζί μου στην εκπομπή απέχει πάρα πολύ από το να πάρω τηλέφωνο και να πω: «Γειά σου Alpha, θέλω να απολύσω αυτόν κι αυτόν». Αυτό δεν έγινε ποτέ και δεν μπορεί να γίνει. Δεν θα το έκανα ποτέ όσο κι αν ακούγεται μελό. Δεν είμαι στον κόσμο της νεράιδας, αλλά δεν θα άφηνα κάποιον άνεργο αν περνούσε από το χέρι μου, ειδικά αυτή την περίοδο. Δεν μου πάει η καρδιά, ρε παιδί μου. Κι αν μπορούσα να το κάνω, θα το έκανα από την αρχή της χρονιάς για να του δώσω την ευκαιρία να βρει κάποια άλλη δουλειά».